zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe ontwikkelingen ISO-richtlijnen innovatiemanagement

28 maart 2018 - Sinds enkele jaren worden er richtlijnen ontwikkeld op het gebied van innovatiemanagement. In 2014 bleek er onvoldoende draagvlak onder belanghebbenden voor actieve deelname aan de ontwikkeling van deze richtlijnen.

Er zijn enkele belangrijke ontwikkelingen en het is van belang dat belanghebbenden geïnformeerd worden over ontwikkelingen.



Sleutel tot welvaart
Innovatie is de sleutel tot wereldwijde vooruitgang en welvaart. Internationale richtlijnen op het gebied van innovatie vergemakkelijken samenwerking tussen organisaties omdat er een gemeenschappelijke taal wordt gesproken. Deze normen zullen best-practices toegankelijk maken voor een succesvolle implementatie van innovatiebeleid in alle typen organisaties.

Nieuwe ontwikkelingen
De afgelopen jaren is het aantal landen dat meewerkt aan de richtlijnen gegroeid tot 52. Ook hebben een aantal belangrijke internationale organisaties zich aangesloten bij ISO/TC 279. OESO, WTO, Wereldbank, WIPO en UNESCO. Er wordt gewerkt aan zes normen over onder meer ’intellectual property management’, ’innovation management system’, en ’innovation partnership’.

Geen certificatie
Voor Nederlandse belanghebbenden was het bij eerdere stemmingen belangrijk dat er tegen normen voor innovatiemanagement niet gecertificeerd zou kunnen worden. Inmiddels is er binnen ISO/TC 279 ‘Innovation Management’ besloten dat er geen normen maar richtlijnen worden ontwikkeld. De resultaten van ISO/TC 279 zijn niet geschikt voor certificatie, maar bieden de gebruiker concrete tools om aan de slag te gaan met innovatiemanagement.

Normalisatie en innovatie
In 2014 hebben belanghebbenden ook aangegeven dat normalisatie op het gebied van innovatie belangrijke voordelen met zich mee brengt. Het volgen van internationaal geaccepteerde richtlijnen verhoogt de slagingskans van de innovatie, versoepelt de samenwerking doordat ze structuur bieden en verkleint het aantal misverstanden. Uiteindelijk bleek er te weinig draagvlak om een normcommissie op te richten, mede uit vrees voor certificeerbare normen. Inmiddels zijn er belangrijke ontwikkelingen en is het belangrijk om belanghebbenden weer te informeren. Meer informatie vindt u op de website.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 VCP: investeer in sociale innovatie en menselijk kapitaal
  De derde digitaliseringsfase: vernieuwingen die ons te wachten staan
 Innovatiebudget stijgt met 160 procent
 NCD: Minister van Innovatie is voor Nederland een MUST!
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10