zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisatiecultuur ondersteunt welzijn medewerkers onvoldoende

27 februari 2018 - De gezondheid en vitaliteit van medewerkers zijn de afgelopen jaren een steeds prominentere rol gaan spelen in het organisatiebeleid van bedrijven.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Welzijn medewerkers in 2018 prioriteit voor Topwerkgevers
 Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
 Gebrek aan financieel welzijn heeft grote gevolgen voor productiviteit
  Natuur op kantoor zorgt voor meer welzijn, productiviteit en creativiteit
 
 
reacties
 
Carmen  |   | 
27-02-2018
 | 
12:57 uur
Wij hebben sinds 25 jaar een eigen sportcentrum. Onze medewerkers krijgen alle advies en aandacht voor een gezonde eet- en leefstijl. Wij stimuleren ze om voldoende te bewegen. Dat kan natuurlijk gratis op hun werkplek. Wij maken het al die jaren mee dat er medewerkers zijn die een hele ongezonde leefstijl hanteren en niet willen dat je je ermee bemoeit. Want dat is privé.... Het steekt ons dat werkgevers in een verkeerd daglicht gezet worden als zouden zij hun werknemers niet voldoende stimuleren. Onze ervaring is dat wie niet gezond wil leven dat ook niet gaat veranderen. En dat werkgevers jaren moeten betalen voor zieke werknemers die hun ongezonde leefstijl weigeren te veranderen.
H.J. Jong  |   | 
28-02-2018
 | 
10:45 uur
Wat zijn wij in NL toch een landje van aan het handje geworden!!!!
Geen eigen verantwoordelijkheid, geen eigen initiatief. Nee, anderen moeten ervoor zorgen dat het voor ons geregeld wordt.
Als dit de instelling van onze mensen is of wordt, dan houd ik mijn hart vast.
Mensen hebben een eigen verantwoordelijkheid voor hun gezondheid en motivatie. Dit kom ik nergens tegen. Het moet altijd maar van een ander komen!
Grow up en pak je eigen verantwoordelijkheid in dit land van pappen en nat houden.......
Sandra Brandt  |   | 
28-02-2018
 | 
11:08 uur
Werknemers die zich niet gestimuleerd voelen door werkgevers. Werkgevers die er álles aan doen maar ja die werknemer he, die wil maar niet, die moet zelf verantwoordelijkheid nemen.

Tja. Moeten we wachten op een ander voor we onze gezondheid upgraden? Wijzen naar (klagen over) de ander kan een positief sneeuwbaleffect hebben maar ik zie vooralsnog vooral het gemak ervan bij zowel werkgever als werknemer.

Zeggen dat de ánder verwantwoordelijkheid moet nemen (en dat allebei blijven zeggen) is vanuit een houding van onbegrip en veroordeling in plaats vanuit eigen verantwoordelijkheid en nieuwsgierigheid.

Stop met klagen over de ander en over jezelf. Kijk naar je onderliggende behoefte, neem een klein stapje, iedere dag weer en blijf nieuwsgierig naar elkaar.



Ellen  |   | 
10-03-2018
 | 
22:41 uur
Lichamelijke gezondheid is voornamelijk de verantwoordelijkheid van jezelf. Je geestelijke gezondheid mag wel meer in de gaten worden gehouden door werkgevers. Het is niet voor niets dat werkgerelateerde stress en burn-outs zoveel voorkomen. Daar ligt toch echt een taak voor de werkgever.
Voor een klein deel is de werkgever ook wel verantwoordelijk voor lichamelijke gezondheid, meer beweging bij de meer en meer zittende beroepen, maar ook juiste arbo voor de medewerkers op de werkvloer.

Al met al heeft ieder een bepaalde verantwoordelijkheid. En natuurlijk is gezondheid in de eerste plaats eigen verantwoordelijkheid, maar de werkgever is wel verantwoordelijk voor de werknemer tijdens werktijd en daar gebeuren toch nog behoorlijk veel ongezonde dingen. (Zoals dus te hoge psychische belasting, te hoge lichamelijke belasting of juist te weinig mogelijkheden tot beweging.)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10