zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips voor het verbeteren van de visuele privacy

30 januari 2018 - Privacy van data is een hot topic en gaat iedereen aan. Denk eens aan de nieuwe Europese Privacy Wetgeving die vanaf 25 mei 2018 van toepassing is: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Deze wetgeving legt meer verantwoordelijkheid bij organisaties als het gaat om privacy.  Ook visuele privacy valt hieronder. In het kader van Data Protection Day, waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor het belang van bescherming van data, heeft 3M vijf manieren samengesteld waarmee organisaties hun visuele privacy kunnen verbeteren om hun medewerkers en waardevolle gegevens te beschermen. 



Visueel hacken
‘Visueel hacken’ is het bekijken of bemachtigen van informatie op een beeldscherm, voor onbevoegd gebruik.  Het omvat iemand die inloggegevens ziet en herinnert, het fotograferen van vertrouwelijke gegevens op een beeldscherm en het per ongeluk inzien van gegevens over een werknemer of financiële gegevens. In een experiment met visueel hacken, wat in opdracht van 3M in acht landen is uitgevoerd door Ponemon Institute, was visueel hacken succesvol in 91 procent van de pogingen, waarvan de helft binnen 15 minuten. Bovendien stijgt het risico van visueel hacken met mobiel werken.

Vijf tips om visueel hacken te helpen voorkomen

1. Audit – Evalueer plaatsen van risico en kwetsbaarheid.  Loop door de werkruimte van de organisatie heen en zoek naar kwetsbare situaties, zoals monitors die te zien zijn door veel voorbijgangers of niet-afgesloten kamers waar vaak gevoelige documenten worden uitgedraaid.  Neem de veiligheidsrisico's mee die worden veroorzaakt door mobiele medewerkers en contractanten.

2. Begeleiding van medewerkers – Stel de juiste beleidslijnen en procedures samen om uw medewerkers te helpen bij het reduceren van het risico van visueel hacken, zoals het leegmaken van het bureau aan het eind van de werkdag; moedig het gebruik aan van shredders en beveiligde afvalbakken.  Laat het personeel weten dat zij bezoekers kunnen confronteren die zich verdacht gedragen of afgeschermde ruimtes binnengaan. 

3. Moedig naleving aan onder medewerkers – Training geven en dat proces regelmatig onder de aandacht brengen en bekrachtigen.  Dit zal ervoor zorgen dat maatregelen op het gebied van visuele privacy routine worden en deel uitmaken van de bedrijfscultuur.  Beloon medewerkers die aan de voorschriften voldoen.

4. Pas aan en verbeter – net als andere hackers passen visuele hackers zich aan aan wijzigingen van de maatregelen op het gebied van beveiliging en privacy.  Loop regelmatig het kantoor door om nieuwe kwetsbare situaties te vinden. Bekijk welke medewerkers extra training nodig hebben; herzie en verbeter de training en communicatie naar behoeven.   Maak visuele privacy een integraal deel van de algemene beoordeling van de beveiliging.

5. Breng fysieke beveiligingen aan – Voorzie monitors, tablets en smartphones van privacy-filters die het zicht van opzij door toekijkers verduisteren.  Met andere woorden, wat er op het scherm staat, is alleen zichtbaar recht voor het scherm en van dichtbij.  Deze filters zijn gemakkelijk te installeren en verwijderen en voorkomen tevens krassen en vegen op waardevolle IT-apparatuur en telefoons.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Veiligheidsrisico's papieren data onderschat bij invoering AVG
 Bedrijfsleven nog lang niet klaar voor Europese privacywet
 Negen redenen om visuele privacy serieus te nemen
 Privacy: wat mag wel en wat mag absoluut niet?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10