zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal ict-vacatures sterk gestegen

24 januari 2018 - In het laatste kwartaal van 2017 is het totale aantal ict-vacatures significant gestegen. iSense ICT professionals signaleert in haar kwartaallijkse arbeidsmarktrapportage een stijging van 20.9 procent in het aantal online geplaatste ict vacatures.

Ten opzichte van het laatste kwartaal van  2016 zijn er zelfs 23.7 procent meer ict-vacatures online geplaatst. Een verrassende ontwikkeling, omdat iSense in haar vorige rapportage nog een daling van 7.3 procent constateerde


De meeste vraag is er naar .NET-ontwikkelaars, PHP-ontwikkelaars, ERP-consultants en securityspecialisten. Ook de vraag naar Java-specialisten en testers zit in de lift. De behoefte aan securityspecialisten groeit zelfs sneller dan ooit. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017 zijn er bijna 60 procent meer vacatures geplaatst voor deze groep ict’ers. Ook in vergelijking met Q3 zet de stijgende lijn door: met 45 procent is dit de grootste stijging.

Veel vraag naar ict’ers bij het MKB
Als we naar de ontwikkeling van het aantal vacatures bij ondernemingen van verschillende groottes kijken, zien we een opvallende trend. Organisaties van 50 tot 1000+ medewerkers plaatsten de laatste drie jaar grofweg hetzelfde aantal vacatures; er was slechts een lichte, geleidelijke stijging te ontdekken. De grootste stijgingen zijn te zien bij organisaties die  tot 50 medewerkers in dienst hebben. Bijna een derde van alle ict-vacatures staat open bij organisaties tot tien medewerkers.

Dalende behoefte aan binnen het onderwijs?
Het gaat goed met de vraag naar ict-medewerkers in de financiële branches. Het aantal geplaatste vacatures laat een constant stijgende lijn zien. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016 zien we een stijging van 56 procent. Daarentegen daalt de behoefte aan ict-personeel binnen het onderwijs. In deze branche worden sinds het eerste kwartaal van 2016 structureel minder vacatures geplaatst. Opmerkelijk, omdat het aantal vacatures bij andere branches juist toeneemt. 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 7,7 procent meer ICT-vacatures
 Met deze sollicitatievragen beoordeelt u een developer écht goed
  . NET-developers: de meest gezochte ICT-specialisten in 2016
 ICT-organisaties positief over haalbaarheid betere man-vrouwverhouding
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10