zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen

16 januari 2018 - Ruim 200 kinderen nemen op donderdag 25 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, politici en hoofdredacteuren.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Onder meer minister Kajsa Ollongren en directeuren Roger van Boxtel (NS) en Hans de Boer (VNO-NCW) doen mee.



Baas van Morgen
Met Baas van Morgen wil JINC de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of capabel hij of zij ook is.
Daarom organiseert JINC, naast al haar reguliere projecten, jaarlijks het feestelijke evenement Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan niet alleen ervaren hoe het is om aan de top te staan, ze leren ook van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, redactie of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later in hun loopbaan nog eens een beroep op hen mogen doen.

Hard werken
Daniël Roos, directeur van JINC, kan niet wachten tot het zover is. ,,Het is zo leuk om te zien hoe kinderen groeien van zo’n dag. Na afloop geloven ze veel meer in zichzelf, in hun mogelijkheden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de bazen van Nederland laten zien dat ze geven om deze groep kinderen, dat ze willen investeren in ál het talent van morgen."
Na een dag hard werken verzamelen de ‘jonge en oude bazen’ zich in Amsterdam voor een slotconferentie. Hier delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met een blik op de toekomst.

Deelnemers
Tot de deelnemers van dit jaar behoren onder meer NN Group, Transavia, Hilton, Rijksmuseum, Artis, ManpowerGroup, Aegon, Algemeen Dagblad, Coca-Cola, BNNVara, De Efteling, Deloitte, TomTom, Etos, gemeente Den Bosch, Vermilion Energy, gemeente Utrecht, ING, Loyens & Loeff, Maasstad Ziekenhuis, Philips, Provincie Noord-Brabant, RET en Tesla.
Aan JINC Baas van Morgen doen kinderen mee uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Kennemerland, Brabant, Leeuwarden en Flevoland.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander denkt dat basisschoolkinderen binnen vijf jaar leren programmeren
 Meer kinderen op achterstand door discriminatie kinderopvangtoeslag
 Financiële crises verminderen levensverwachting
 ‘CEO’s van morgen’ zetten zich in voor scholing van kinderen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10