zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional

15 januari 2018 - Vorige week bracht LinkedIn haar Global Recruiting Trends rapport naar buiten. Maar liefst 8.800 professionals uit 39 landen geven aan door welke zaken hun manier van werken in 2018 wordt beïnvloed.

In het oog springen vier key thema’s die de manier waarop recruiters en hr professionals vandaag de dag het juiste talent vinden, recruiten en tevreden houden bepalen:


 
  • Diversiteit
  • Artificial Intelligence
  • Data en insights
  • Nieuwe recruitment-tools
 
Diversiteit
Maar liefst 78 procent van de recruiters en hr professionals geeft aan dat diversiteit hun manier van werken beïnvloedt. Vooral om de bedrijfscultuur en het gevoel ergens bij te horen te verbeteren. De focus ligt vooral op genderdiversiteit (71 procent). Daarna volgen etnische diversiteit (49 procent) en diversiteit in leeftijd (48 procent). Op dit moment is Nederland niet het land waar diversiteit het hoogste op de agenda staat (bovenaan staan Zuid Afrika, Australië, China, de UK en Scandinavië). Toch zal dit onderwerp ook hier steeds belangrijker worden in 2018.
 
Artificial intelligence
Sneller en slimmer werken door het automatiseren van administratieve taken en het verzamelen van relevante insights. Deze ontwikkeling neemt een vlucht in 2018. 67 procent van de recruiters en hr professionals geeft aan dat het tijd scheelt, 43 procent vindt het objectiever omdat de persoonlijke voorkeur niet meespeelt en 31 procent stelt dat door AI betere matches worden gevonden.
 
Data
Ook data drukken een steeds grotere stempel op de manier waarop recruiters en hr professionals werken. De juiste data helpt bij het vergroten van talentbehoud (56 procent) en bij het voorspellen van komende skills gaps (50 procent). Werkgevers kunnen gemakkelijker werken aan bijvoorbeeld een intern opleidingsbeleid.
 
Nieuwe recruitment-tools
Van de ondervraagden geeft 63 procent aan dat ze tijdens het recruiting-proces moeite hebben met het achterhalen van de soft skills van het talent. Dit wordt gevolgd door inzicht in de zwaktes van een kandidaat (57 procent) en natuurlijk de persoonlijke voorkeur (42 procent). Daardoor worden vaker nieuwe technieken gebruikt zoals een ontmoeting in een informele setting (53 procent), virtual reality assessments (28 procent) en video-interviews (achttien procent).
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Solliciteren via smartphone is de belangrijkste recruitmenttrend voor 2018
 Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
 Recruiters en kandidaten hebben verschillende percepties van goed cv
 Recruiters verleggen focus van vinden naar verleiden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10