zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod

17 november 2017 - Hoewel steeds meer luchtvaartmaatschappijen WiFi aanbieden aan boord van hun vliegtuigen, blijft het aanbod beperkt en het tarief relatief hoog. Vooral lowcost airlines én Nederlandse maatschappijen blijven achter.

De gemiddelde prijs van WiFi in het vliegtuig is 7,50 per uur, of 21 euro per vlucht. Dit blijkt uit onderzoek van  Tix.nl, die de in flight WiFi-tarieven van meer dan 30 airlines onderzocht.


 
Datalimieten en WAP-tarieven
Sommige airlines adverteren met ‘gratis WiFi’, maar limiteren dit tot een beperkt aantal MB’s of minuten. Volledig gratis WiFi in de economy-klasse is slechts bij drie airlines mogelijk, en ook daar geldt dat het niet aan boord van alle vluchten en/of toestellen wordt aangeboden.
Veel airlines hanteren een datalimiet, om het verbruik aan boord te beperken. Op zich logisch, maar de prijs per MB roept soms herinneringen op aan het WAP-tijdperk uit 1999. Het gemiddelde instaptarief is 0,47 per MB. Ter illustratie: een Facebook-update plaatsen is al snel 0,5 MB.
 
Lowcost airlines en Nederlandse maatschappijen
Waar Nederland op de grond in de mondiale kopgroep zit, blijven Nederlandse maatschappijen achter met het aanbieden van WiFi in de lucht. KLM heeft vooralsnog alleen aan boord van een beperkt aantal vliegtuigen WiFi. Vanaf januari 2018 wordt in anderhalf jaar de totale 777 en A330 vloot van KLM voorzien van WiFi aan boord.
Ook Transavia biedt nog geen WiFi aan, zij "zien in onboard-connectivity een potentiële kandidaat om in de toekomst de passagiersbeleving aan boord te verbeteren". Corendon en TUIfly hebben in hun vliegtuigen alleen een WLAN-netwerk, waarop passagiers wel video’s kunnen bekijken of muziek kunnen luisteren, maar niet kunnen surfen.
De meeste prijsvechters, zoals Ryanair en Easyjet, hebben geen WiFi aan boord van hun vliegtuigen. Omdat deze lowcost airlines veelal relatief korte vluchten maken en over een grote vloot beschikken, is hun keuze om in de lucht offline te blijven te begrijpen.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrijwel alle wifi-netwerken onveilig
 WiFi belangrijkste criterium voor Nederlander bij boeken van vakantie
 Wifi onmisbaar op vakantie
 Vijf boosdoeners achter slechte wifi-verbindingen en hoe u deze kunt vermijden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10