zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Optimistische CFO’s zoeken personeel

26 oktober 2017 - Europese CFO’s zijn ook in het derde kwartaal onverminderd positief over de economie. Het optimisme is zelfs terug op het niveau van voor de crisis. Toch blijft het werven en behouden van gekwalificeerd personeel een punt van aandacht.

Dat blijkt uit de CFO Survey Europe. 63 procent van de Europese CFO’s is positief gestemd over de economische vooruitzichten. Dat betekent voor het vierde kwartaal op rij een toename. Vier op de tien CFO’s zien ook de financiële toekomst van het bedrijf met vertrouwen tegemoet. 80 procent van de financieel bestuurders verwacht een stijging in omzet van gemiddeld zeven procent in de komende twaalf maanden en volgens 68 procent ligt een winstgroei van gemiddeld zes procent in het vooruitzicht.


 
Gekwalificeerd personeel is zorg
Het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel geldt voor financieel bestuurders nu als grootste zorg. "Voor één op de drie bedrijven geldt dat een tekort aan tijd en expertise bij het management ertoe heeft geleid dat zij niet in staat zijn om alle potentieel winstgevende projecten uit te voeren," zegt Kees Koedijk, directeur en decaan van TIAS, School for Business and Society. "Eén op de vijf ondernemingen stelt daarnaast toekomstige kasstromen en rendementen mis te lopen door een tekort aan niet-leidinggevend personeel. Het aantal achterstallige projecten is - vergeleken met drie  jaar geleden - dan ook toegenomen volgens achttien procent van de CFO’s."
 
Geen snelle oplossing in zicht
Een snelle oplossing voor dit probleem is niet in zicht. 40 procent van de bedrijven zegt dat het moeilijk is om nieuwe managers op korte termijn productief te krijgen en volledig mee te laten draaien in het bedrijfsproces. Ook de werving van niet-leidinggevend personeel is geen vanzelfsprekendheid. Ruim de helft van de Europese bedrijven wijst op de schaarste op de arbeidsmarkt voor kandidaten die over de vereiste kennis en competenties beschikken. Bijna de helft van de CFO’s geeft aan dat een gebrek aan technologisch opgeleide mensen een aanzienlijk negatieve impact heeft op de organisatie. Kritieke bedrijfsonderdelen zoals innovatie en productontwikkeling, operations support, en de algehele effectiviteit van de IT-functie binnen het bedrijf staan daarbij het meest onder druk.
 
Lees voor meer resultaten het CFO Survey Europe-rapport.

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Optimisme Europese CFO’s terug op recordniveau
 CFO’s zien flexibilisering als middel om uitdagende arbeidsmarkt het hoofd te bieden
 Bedrijven hebben moeite met vinden van goede financiële professionals
 Inzet interim-manager op de financiële afdeling blijft populair
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10