zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Finalisten ‘Overheidsmanager van het Jaar’ 2017 bekend

24 oktober 2017 - De jury presenteert met trots de drie overheidsmanagers die kans maken op de titel ‘Overheidsmanager van het Jaar’ 2017.

De genomineerden::



●     Gerard Bakker - Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (Bestuursvoorzitter)

●     Elanor Boekholt-O’Sullivan - ​​Koninklijke Luchtmacht / Ministerie van Defensie (Commandant Vliegbasis Eindhoven)

●     Irma Woestenberg - ​Gemeente ‘s-Hertogenbosch (Gemeentesecretaris)

Op 20 november zal tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal bekend worden wie van de drie finalisten een plek heeft verworven in de eregalerij en wordt gekroond tot de ‘Overheidsmanager van het Jaar’. De jury, onder voorzitterschap van Ank Bijleveld, commissaris van de Koning in Overijssel, is onder de indruk van de drie finalisten. De overheidsmanagers hebben binnen het openbaar bestuur lef en krachtig leiderschap getoond.

De jury over Gerard Bakker
In een omgeving van politieke druk en grote media aandacht heeft Gerard Bakker het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) niet van haar taak laten afleiden. Door de grote instroom van asielzoekers stond het COA voor de noodzaak tot samenwerking. Gerard nam hierin het voortouw om in een enorm korte tijd dit eigen te maken binnen zijn organisatie. Hij toonde persoonlijk leiderschap, veel energie, verbindende kracht en durf om alle actoren aan zich te binden en mensen voor zijn doel te winnen.

De jury over Elanor Boekholt-O’Sullivan
Elanor Boekholt-O’Sullivan straalt als commandant van de Vliegbasis Eindhoven enorme authenticiteit uit binnen een organisatie waar dit niet vanzelfsprekend onderdeel is van de cultuur. Met haar visie heeft zij radicale veranderingen doorgevoerd in een tegenwerkende cultuur. Deze overheidsmanager combineert bescheidenheid met gezaghebbendheid en maakt hierdoor persoonlijk het verschil in de organisatie.

De jury over Irma Woestenberg
Irma Woestenberg heeft als gemeentesecretaris van gemeente ‘s-Hertogenbosch laten zien op een stevige manier zelf verantwoordelijkheid te nemen en resultaat te boeken. Naast haar activiteiten op regionaal en landelijk niveau, bijvoorbeeld als voorzitter van de Taskforce Samen Organiseren (VNG), is ze binnen gemeenteland beroemd om haar vooruitstrevendheid. Binnen de gemeente maakt ze zich continu sterk om de organisatie aan te sluiten bij de dynamische en veranderende omgeving.

Over de verkiezing
De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt al twintig jaar de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet. Het thema van de twintigste editie is ‘Wie durft in de wind te staan?!’. Tijdens een feestelijke avond in de Ridderzaal op 20 november worden de awards uitgereikt aan de Overheidsmanager en Beste Overheidsorganisatie van het Jaar.

Over de jury
Behalve voorzitter Ank Bijleveld bestaat de jury uit Jannine van den Berg (politiechef Landelijke Eenheid), Antje Dekker (secretaris-directeur Waterschap De Dommel), Paul Depla (burgemeester Breda), Sandra Groeneveld (hoogleraar Publiek Management Universiteit Leiden), Bram de Klerck (directeur-generaal Algemene Bestuursdienst), José Manshanden (directeur GGD Publieke Gezondheid gemeente Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2015), Siebe Riedstra (secretaris-generaal ministerie van Veiligheid en Justitie) en Maarten Schurink (bestuursvoorzitter Sociale Verzekeringsbank).
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verkiezingen Overheidsmanager geopend
 Genomineerden Overheidsmanager van het Jaar bekend
 Hilde van der Meer (amsterdam inbusiness) Overheidsmanager 2012
 Ambtenaar geeft management net geen voldoende
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10