zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanagers van HEMA, Shell en CGI finalisten Young Captain Award 2017

20 oktober 2017 - De jury van de Young Captain Award maakt de drie finalisten van de Young Captain Award 2017 bekend. Stefan Wijnen (HEMA), Ronald Doesburg (Shell Chemicals Europe) en Ahmet Eraslan (CGI) zijn de finalisten die strijden om de titel ‘Young Captain 2017’.

De winnaar wordt op 13 november bekendgemaakt. De Young Captain Award wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. De jury kent de Award jaarlijks toe aan de meest getalenteerde businessleider die opvalt door de invloed die hij of zij al in een vroege fase van zijn of haar carrière heeft op de eigen onderneming. Het gaat om jonge, zakelijke leiders die opvallen door durf, daadkracht en uitstekende leiderschapsvaardigheden. Talenten die leiderschap zien als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid. De Young Captain Award moedigt alle deelnemende talenten aan door hen een podium te bieden en hen te introduceren in relevante maatschappelijke en economische netwerken. 
 
Drie finalisten
De jury heeft na de eerste selectieronden een drietal finalisten geselecteerd voor de Young Captain Award 2017.
 
- Stefan Wijnen (40) is Unit Manager Hardwaren bij HEMA. In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van de commerciële strategie van de Unit Hardwaren en is hij onderdeel van het senior management. Stefan maakt in zijn rol veel impact, doordat hij de Unit Hardwaren de snelst groeiende unit binnen HEMA heeft weten te maken. In het afgelopen jaar heeft Stefan de online groei van deze tak zodanig weten te versnellen, dat HEMA binnen haar categorie nu sneller groeit dan haar online concurrenten. Daarnaast heeft Stefan een leidende rol in een omvangrijk verander traject binnen de commerciële organisatie op het Support office van HEMA. 
           
- Ronald Doesburg (39) werkt bij Shell als General Manager Base Chemicals. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor het leveren en verkopen van bulkchemicaliën aan de Europese chemische industrie. Hij is verantwoordelijk voor het managen van vijf productlijnen die geproduceerd worden op zes verschillende productielocaties. Ronald begon zijn loopbaan op de Shell-raffinaderij in Pernis en werkte in Hamburg, Lissabon en Londen. Hij heeft een brede ervaring op het gebied van commercie, klantenservice en logistiek en ontwikkelde een indrukwekkende track record in het doorvoeren van succesvolle veranderprogramma’s binnen grote teams. Ronald besteedt daarnaast veel aandacht aan de rol van Shell binnen de huidige energietransitie.
 
- Ahmet Eraslan (35) is Vice President Consulting Services bij CGI. Ahmet maakt indruk door in een tijdbestek van vier jaar door te groeien vanuit de rol van Software Architect tot Vice President. Ahmet is eindverantwoordelijk voor de levering en groei van de Oil & Gas unit binnen CGI. In deze rol is hij tevens lid van het Global Leadership team. In een team van acht directors stuurt hij 500 consultants aan in Nederland, Amerika en India.
 
Young Captain 2016
De Young Captain 2016, Maarten Meijs van Talpa Global, maakt dit jaar deel uit van de jury. Uit de lijst met aanmeldingen heeft de jury kandidaten geselecteerd waarmee zij gesprekken heeft gevoerd. Uiteindelijk zijn hier de drie finalisten uit naar voren gekomen. Op 13 november wordt tijdens een feestelijke uitreiking op Paleis het Loo te Apeldoorn in aanwezigheid van 120 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven de ‘Young Captain 2017’ bekend gemaakt.
 
De jury
Cees ‘t Hart, vice voorzitter van de jury: "Na een reeks inspirerende gesprekken met de tien talentvolle kandidaten die de CEO’s van hun bedrijven hebben aangedragen, zijn we nu tot een selectie van drie Young Captains gekomen. Deze zeer getalenteerde finalisten onderscheiden zich ieder op hun eigen manier in hun leiderschap en zijn van grote waarde voor hun bedrijf. We verwachten dan ook dat de finalisten in de toekomst het gezicht van ondernemend Nederland worden."
 
De prijs
De winnaar van de Young Captain Award krijgt een op maat gesneden jaarprogramma aangeboden dat hem of haar toegang geeft tot bijeenkomsten met de top van de nationale en internationale zakenwereld, waaronder handelsmissies met het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast krijgt de Young Captain een coaching traject met onder andere professionele performance en mediatrainingen en deelname aan het prestigieuze New Board Program van de Nyenrode Business Universiteit.
 
Young Captains Program
Bijna 30 kanshebbers voor de Young Captain Award 2017 en een aantal ex-deelnemers uit 2016, namen in augustus 2017 deel aan een tweedaagse masterclass, het Young Captains Program. Het Young Captains Program ondersteunt kandidaten op hun weg naar ‘Board Room readiness’ en wordt vormgegeven door de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Om de kandidaten te vormen en uit te dagen, kwamen tijdens het interactieve programma onder regie van de Academisch partner Nyenrode Business Universiteit talloze onderwerpen aan bod om kandidaten voor te bereiden op de volgende stappen in hun loopbaan. Het is de tweede keer dat het Young Captains Program werd gehouden.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Consument stapt over bij slechte digitale dienstverlening
 Hoe leidt u een bedrijfsovername in goede banen?
 Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Claire Davidson (Nestlé) is Best Young Professional 2017
 'Class of Young Global Leaders' aangewezen
 Maarten Meijs verkozen tot Young Captain 2016
 Top managers AkzoNobel, Blokker en Talpa in de finale Young Captain Award 2016
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.44  4.8 %
Value8 5.27  4.6 %
Binck 4.25  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.56  -8.8 %
Beter bed 14.36  -3.6 %
HP Inc presteert beter dan verwacht
Hewlett Packard Enterprise boekt hogere resultaten
AkzoNobel en Axalta eindigen fusiegesprekken
meer beurs
top10
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
Ronald Doesburg wint Young Captain Award 2017
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
meer top 10
vacatures
meer vacatures