zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar

18 oktober 2017 - De ambitie van de Nederlandse regering om in 2025 alle huishoudens te voorzien van snel breedband internet komt met het huidige tempo van aanleg in gevaar.

 Dit blijkt uit het rapport ‘Nederland op Glasvezel’ van de Fiber Carrier Association (FCA). Zowel in verstedelijkte als rurale gebieden zal de recent door demissionair minister Henk Kamp uitgesproken ambitie (Economische Zaken) niet worden gehaald.



Daadkrachtig optreden overheid
Andrew van der Haar, directeur van de FCA, stelt dat de Nederlandse overheid daadkrachtiger moet optreden. "Afgelopen juli heeft minister Kamp de ambitie gesteld dat in 2025 alle Nederlandse huishoudens beschikken over 100 Mbps breedbandverbindingen. Uit het rapport dat wij vandaag hebben gepubliceerd blijkt dat daarvoor in veel gebieden glasvezel aangelegd moet worden. De reden daarvoor is dat in deze gebieden de bestaande telecomnetwerken ontoereikend zijn om in deze doelstelling te voorzien. Tot nu toe zien we echter dat de aanleg van glasvezelnetwerken sterk stagneert en daar zal voorlopig geen verandering in komen als er geen actie wordt ondernomen."De ambitie van 100 Mbps sluit aan bij soortgelijke plannen van de EU. Vooralsnog wordt in Nederland de concrete ondersteuning voor breedband internet in commercieel minder aantrekkelijke gebieden vooral bij gemeenten en provincies belegd. Recent bleek dat dit tot successen kan leiden, zoals in de provincie Groningen waar 13.000 huishoudens van breedbandig internet zullen worden voorzien. Toch ontbreekt het nog aan coördinatie, samenwerking, expertise en middelen om daadwerkelijk de doelstelling van 100 Mbps voor ieder huishouden in 2025 te halen.

Digitale connectiviteit
Van der Haar: "Nederland loopt voorop in digitale connectiviteit. Dat hebben we voor een groot deel te danken aan kennisontwikkeling en -deling de afgelopen decennia, mede op initiatief van de overheid. In het kader van de brede uitrol van breedband internet en glasvezel is de kennis ruimschoots aanwezig, bijvoorbeeld maar niet uitsluitend bij de Fiber Carrier Association. Wat wij graag willen is dat de rijksoverheid een regierol neemt en zowel vraag als expertise bij elkaar brengt en tegelijkertijd stimuleert dat de aanleg van breedbandig internet zo min mogelijk hinder ondervindt van wet- en regelgeving."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederland pakt weer koppositie breedband
 ‘Cyberslacking’ - geen kinderspel voor bedrijfsnetwerken
 Mobiel internet streeft vaste internetaansluiting voorbij
 Nederlander is ontevreden over ICT-snelheid op het werk
 
 
reacties
 
Glasvezel vergelijken  |   | 
13-11-2017
 | 
11:24 uur
2025 is wel erg optimistisch in mijn ogen. De uitrol van Glasvezel gaat snel maar er is ook nog een lange weg te gaan.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10