zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf typische studentenbanen anno nu

13 september 2017 - De eerste colleges nét achter de rug hebben en nu al geen geld meer voor de rest van de maand… het is een bekend probleem voor veel studenten.

Zij gaan deze week dan ook massaal op zoek naar een bijbaan, zo blijkt uit data van jongerenuitzender YoungCapital: elk jaar in september stijgt het aantal werkzoekende jongeren dat zich inschrijft gemiddeld met zo’n 30 procent. Gelukkig biedt de bijbanenmarkt weer genoeg ruimte en uitdaging. De typische studentenbaantjes anno 2017 zijn digital, verdienen goed en staan nog beter op het cv. 



Webcare wizard
Naar internetgekkies hoeft men als webcaremedewerker niet naar op zoek. Die komen naar hem, met vragen, klachten, gezeur en foto’s van hun kinderen in een doos. De medewerker stuurt ze meelevende berichten, kattenplaatjes en hi-la-ri-sche inhakers. In 140 tekens, als het moet. Ze maken boze mensen weer aan het lachen en kunnen hun creativiteit kwijt in het proces. 
De webcaremedewerker is: vergroeid met de smartphone, een grappenmaker en een taalnerd. Mensen helpen of entertainen, dat is wat hij ook later - als hij groot is - wil doen. 
Het betaalt: tussen de negen en twaalf euro per uur.

Student developer
IT is misschien wel de meest lucratieve bijbaansector. Want developers, daar zijn er gewoon te weinig van. En dat is goed nieuws voor wie z’n vrije tijd besteedt aan coderen en websites bouwen. Of apps. Of robots. Bijbeunend als student developer in het derde of vierde jaar, verdient met vijftien euro per uur al meer dan menige startbaan. Bovendien bouwt de developer aan een cv dat werkt als een gouden wikkel voor zijn toekomst.
De developer is: een echte bètastudent die z’n kennis van informatica of kunstmatige intelligentie naar een hoger niveau wil tillen.
Het betaalt: vijftien euro per uur.

Online marketeer
Achter de schermen aan de touwtjes trekken, dat vindt de online marketeer heerlijk. Met kleine, subtiele tweaks, slim zoekwoordgebruik en uitgekookte advertentiestrategieën zorgt de online marketeer er voor dat zijn bedrijf online optimaal vindbaar en overal zichtbaar is. Google-publiek kan niet om hem heen. En hij of zij? Die heeft een dijk van een cv-builder te pakken, want online marketing is hot.  
De online marketeer: optimaliseert alles in het leven en probeert daarbij de nieuwste technieken uit. Als kind vroeg hij zich altijd al af: what does THIS button do?
Het betaalt: elf euro ongeacht leeftijd.  

Digitalisator
Sommige mensen hebben geen zin in een baantje waarin ze moeten socializen, maar waar ze gewoon met paracetamol en een plastic zakje - voor het geval dat - de dag door kunnen brengen. Deze ambitie kunnen ze in de praktijk brengen bij organisaties die hun papierwerk nog moeten digitaliseren. De digitalisator gaat het scanwerk voorbereiden. Paperclips verwijderen en zo. In een archief van vele kilometers hoeft hij niet bang te zijn dat iemand misselijk wordt van zijn kegel. Verstand op nul en gaan. 
De digitalisator is: brak. Maar ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent. 
Het betaalt: vanaf negen euro per uur.

IT Migratie Engineer
Computer says no? Niet tegen de migratie engineer. Een IT Migratie Engineer richt werkplekken in met pc’s, notebooks en telefoons. Hij legt daar met blote handen de bekabeling voor aan, als het moet. Snoertjes wegmoffelen en onder bureaus zitten horen ook bij het takenpakket. Hij is op de salarisadministrateur na de meest gewaardeerde collega, want zonder hem kan er niet gewerkt worden.   
De migratie engineer is:  vooral technisch, maar ook fysiek sterk. Sjouwen met bureaus en computers ziet hij als een gratis work-out. 
Het betaalt: vanaf negen euro per uur, met goede doorgroeimogelijkheden naar projectcoördinator (elf euro per uur).
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Studenten lenen om te sparen en blijven vaker thuis wonen
 Hoe voorkomt u vooroordelen tijdens het sollicitatieproces?
 Student moet betalende ouders te vriend houden
 Vacature: Pokémontrainers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10