zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoe overleeft u zwarte zaterdag?

26 juli 2017 - De zwarte zaterdagen komen er aan, dagen met honderden kilometers file op de Franse autowegen. Dit jaar zijn ze aangekondigd op 29 juli, 5 en 12 augustus 2017.

Bent u van plan om op een van deze dagen te vertrekken naar zonnige oorden in Frankrijk of Spanje? Hou dan de volgende adviezen in uw achterhoofd. 


 
Vertrek niet op vrijdag en zaterdag
Heel logisch en effectief: vermijd de vrijdag en de zaterdag en vertrek op een doordeweekse dag richting
vakantiebestemming. Dan is het een stuk rustiger onderweg. De zondag is meestal ook een stuk rustiger dan de zaterdag. Alleen de zondagen na een zwarte zaterdag kunnen ook nog erg druk zijn door de drukte op de dag ervoor.
 
Rijd niet ’s nachts
"Even een paar uur de ogen sluiten en dan ’s nachts rijden," het is een veel gehoord advies maar niet aan te raden. Ten eerste is ’s nachts rijden gewoon erg gevaarlijk; u bent minder alert en de kans op een ongeluk ligt een stuk hoger. Ten tweede heeft het ook totaal geen zin. Ondanks het vroege vertrek sluit u in Frankrijk gewoon achter in de rij aan. In plaats van in het holst van de nacht de weg op te gaan, draait u zicxh dus nog een keertu lekker om en slaapt u uit. Vertrek rond de middag richting Frankrijk, dan is het een stuk rustiger. U rijdt achter de files aan en komt heel wat frisser en rustiger aan op bestemming.
 
Pauze? Ga de snelweg af!
Zwarte zaterdag gaat niet alleen gepaard met files op de snelweg; ook files bij de benzinepomp en toiletten zijn bekende fenomenen. Ga daarom van de snelweg af en ga tanken bij één van de Franse megasupermarkten. Hier vindt u alles voor een korte pauze: benzine, toiletten en eetgelegenheden. En het is vaak ook een stuk goedkoper dan bij de pomp aan de rand van de snelweg!
 
Tolbadge
Tolpoortus zijn een bekend knelpunt op de Franse wegen. Het kan echter een stuk sneller als u kiest voor betaling met een creditcard. Reist u regelmatig naar Frankrijk? Dan is een tolbadge misschien de oplossing: u koopt voor elf euro een badge en betaalt daarna 2,5 per gebruikte maand. Badgehouders kunnen gebruik maken van de speciale rijstroken waar het een stuk minder lang aanschuiven is. De tol wordt automatisch verrekend en op het einde van de maand van uw rekening afgeschreven.
 
Blijf rustig
Bent u toch in de file beland? Haal even diep adem, blijf rustig en accepteer dat u in de file staat. U kunt er weinig aan veranderen, dus laten we er maar het beste van maken. Zorg in ieder geval voor genoeg water en eten in de auto en vermaak uzelf en uw reisgenoten met een autospelletje.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vakantiekriebels zorgen voor zoektocht naar grotere (gezins)auto
 Digitale Detox: de tien beste vakantiebestemmingen om onbereikbaar te zijn
 Een Europese autovakantie zonder boetes en frustraties
 Liever ontspannen dan actieve vakantie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10