zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlands burn-out interventieprogramma internationaal genomineerd

19 juli 2017 - Dr. Jessica van Wingerden, Directeur Research & Organizational development bij Schouten & Nelissen, is genomineerd met een door haar ontwikkeld activatieprogramma door de International Positive Psychology Association (IPPA).

Het programma laat medewerkers ervaren hoe zij de regie kunnen nemen voor een gezonde werkbalans en daarmee het risico op een burn-out verminderen. Samen met een finalist uit Amerika en uit Australië presenteerde Van Wingerden haar aanpak op 16 juli tijdens het Fifth World Congress on Positive Psychology in Montréal.  



Vanuit Passie en Energie duurzaam Presteren (PEP)           
De PEP-talk interventie is een activatieprogramma voor medewerkers en organisaties dat het burn-out risico verlaagt door focus op positieve energie in het werk. PEP-talk staat voor ‘Passie, Energie, Prestatie werkt!’. De methode biedt deelnemers inzichten in de factoren die van invloed zijn op passie en energie in het werk. Het creëert bewustwording over eigen passie en energie en zet aan tot reflectie op de eigen keuzes voor een gezonde balans. Maar bovenal draait het om het activeren en versterken of empoweren van medewerkers, zodat zij in een snel veranderende werkomgeving blijvend waarde toevoegen. De werknemer maakt zelf een activatieplan met doelen gericht op het versterken van zichzelf of op het optimaliseren van de aansluiting van de eigen sterktes en talenten op de baan. Een buddy op de werkvloer en support van de leidinggevenden zijn ondersteunend om de doelen in de praktijk te realiseren.

Werk maken van bevlogenheid  
Het activatieprogramma ondersteunt organisaties die actief werk willen maken van bevlogenheid en het voorkomen van burn-outrisico’s. Het programma maakt leidinggevenden bewust van hun rol en invloed op passie en energie, maar ook op werkdruk en balans in organisaties. Daarnaast laat het programma medewerkers ervaren hoe zij ook zelf de regie kunnen nemen op een gezonde werkbalans en daarmee het risico op een burn-out verminderen.

Significante afname burn-out klachten           
Van Wingerden: "Veel mensen starten hun loopbaan met energie en enthousiasme, maar na verloop van tijd is de bevlogenheid niet meer zo vanzelfsprekend. PEP is een interventie op maat, die is onderbouwd met wetenschappelijke theorieën en in de praktijk zeer effectief is gebleken om medewerkers te ondersteunen om de passie en energie in het werk vast te houden. Het activatieprogramma is recent door 500 medewerkers en leidinggevenden binnen een Nederlandse multinational binnen Health technology doorlopen. Na afronding van het  programma nam onder de deelnemers het risico op burn-out klachten significant af. Van 39 procent naar veertien procent. De voormeting vond plaats vlak voor de start het activatieprogramma dat een doorlooptijd heeft van twee maanden, de nameting twee weken na het activatieprogramma. Door het activeren en empoweren van medewerkers geeft u hen de ruimte en verantwoordelijkheid om zelf beslissingen te nemen in en over hun werk. Actief werken aan een goede werkbalans draagt niet alleen bij aan significant meer bevlogenheid en goede prestaties, maar heeft een belangrijke rol in het voorkomen van een burn-out."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemers na een burn-out: ‘werkgever leert er niet van’
 Rol leidinggevenden cruciaal bij voorkomen burn-outs
 Burn-out bij celebrities - drie tips om uit de gevarenzone te komen
 Vrouwen hebben meer burn-outs dan mannen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10