zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Digitale Detox: de tien beste vakantiebestemmingen om onbereikbaar te zijn

14 juli 2017 - Gewoon even lekker ontspannen, weg van alle digitale apparaten en jezelf onderdompelen in de wereld van het eenvoudige bestaan. Het wordt ook wel de 'Digitale Detox' genoemd, een trend die overwaaide vanuit de VS om te ontkomen aan het altijd maar bereikbaar zijn.

Dat zo’n onbezorgd bestaan voor veel mensen bijna niet meer voor te stellen is, is wellicht een van de redenen dat de Digitale Detox ook onder Nederlanders steeds populairder wordt.


Voor wie wilt ontkomen aan alle appjes, posts, pings en e-mails stelde reiszoekmachine KAYAK.nl een top tien van reisbestemmingen samen waar u het makkelijkst een aantal dagen kunt ontsnappen aan de digitale wereld. Verschillende reisexperts keken hiervoor naar de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders en zochten uit in welke steden de kans op wifi in het hotel het kleinst is. Kortom: de perfecte bestemmingen voor een Digitale Detox.

Top tien bestemmingen voor een Digitale Detox:
  Bestemming  procent hotels zonder wifi Havana 98 procent Manilla 27 procent Seoul 27 procent Mumbai 25 procent Beijing 24 procent Tokyo 24 procent New Delhi 24 procent Shanghai 24 procent Marrakech 23 procent Osaka 23 procent
Cuba: beste bestemming voor een Digitale Detox-vakantie
Havana prijkt bovenaan de lijst, op ruime afstand gevolgd door nummer twee Manilla. In de Cubaanse stad met Caribische flair heeft 98 procent van de hotels geen wifi. Met een bezoek aan de hotels in deze stad lijkt het net alsof uop vakantie bent in de vorige eeuw.

Digitale Detox ook goed mogelijk in exotische Aziatische steden
Als u op vakantie gaat naar Manilla hebt u wel wat beters te doen dan constant met uw telefoon bezig zijn. De exotische omgeving biedt voldoende vermaak, zodat u niet alleen kattenfilmpjes hoeft te bekijken in de hotellobby. In deze Filipijnse hoofdstad heeft 27 procent van de overnachtingsplekken geen beschikking over een wifi-verbinding.
Hetzelfde geldt voor de hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul. Ook daar biedt 27 procent van alle hotels geen toegang tot de digitale snelweg. Hoewel enkele technologische wereldspelers in Zuid-Korea gevestigd zijn, blijkt het land zelf een oase voor digitale rust.
Mumbai mag dan een immense en drukke stad zijn, maar dat wil niet zeggen dat ieder hotel in deze Indiase stad toegang geeft tot het internet. Dat blijkt onder andere uit het percentage hotels waar u gebruik kunt maken van wifi. In een kwart van de hotels is geen toegang tot een wifi-netwerk mogelijk. De perfecte mogelijkheid voor reizigers om zich volledig over te geven aan de kleurige en bruisende Indiase cultuur.
Wie zich in Beijing begeeft, kan zich veel beter vergapen aan de wonderen in de Verboden Stad of de Chinese Muur dan een saaie hotelkamer. In maar liefst 24 procent van de hotels is geen wifi beschikbaar.
Andere steden waar je de verleiding van digitale prikkels makkelijker kunt weerstaan zijn onder andere New Delhi (24 procent), Shanghai (24 procent), Tokyo (24 procent) en Osaka (23 procent). Voor mensen die hun Digitale Detox liever dichterbij huis zoeken, is Marrakech de beste optie. In deze stad biedt bijna een kwart van de hotels geen toegang tot een wifi-netwerk.

Constant bereikbaar
"Gemiddeld gaat er geen dag voorbij zonder dat we op het scherm van onze laptop, tablet en smartphone kijken, zelfs niet op vakantie. We zijn zo gewend aan het constant bereikbaar zijn dat het lastig is om hier even afstand van te nemen," legt Julia Stadler-Damisch, KAYAK Regional Director van Nederland, Zwitserland en Duitsland uit. "Aan de andere kant zien we dat men steeds meer behoefte heeft aan een break van die constante informatie- en communicatiestroom. Om mensen helpen te ontsnappen stelden we een lijst samen met vakantiebestemmingen waar u de verleiding van het online zijn wellicht makkelijker kunt weerstaan. Hopelijk biedt dit Nederlanders een bron van inspiratie voor een ontspannen vakantie, ver weg van alle digitale prikkels."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Smartphone en wifi kunnen mensen ziek maken
 Nederlander kan niet zonder wifi op vakantieadres
 Extra koffer en hotel-wifi populairste aanvullende services
 Laptops en iPads massaal mee op vakantie
 
 
reacties
 
SJ Bier  |   | 
14-07-2017
 | 
08:08 uur
Lastig als je slaaf bent van je prikkels. Waarbij wifi tijdens de vakantie ook een prima gereedschap is natuurlijk, bijvoorbeeld om weer en verkeer te checken, of welke activiteiten er vandaag beschikbaar zijn (voor zover je het niet al maanden vooruitgepland hebt). Zeker bij stedentrips waardevol. Dat wordt voor het gemak in dit artikel vergeten.
Gewoon een weekje je telefoon in een hotelkluis leggen en uitwaaien op het strand kan trouwens ook prima in NL. Dat is nog simpeler en beter voor je lijf en geest, want scheelt je twee keer jetlag vanwege de ommelandse reis naar deze 'toplocaties'.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10