zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven zetten in op afgestudeerden

30 juni 2017 - Een op de 27 vacatures momenteel aangeboden in Nederland zijn voor expliciet voor afgestudeerden. Dit komt overeen met meer dan 10.000 actueel beschikbare vacatures, een toename van 25 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit een onderzoek van Adzuna. Een greep uit de resultaten:



-De meeste vacatures zijn te vinden in Noord-Holland waar 2245 vacatures aangeboden worden, hiervan 1208 alleen al in Amsterdam

-Tilburg scoort slecht met slechts een op de 46 vacatures voor afgestudeerden

-Een op de dertien vacatures in de financiële sector is voor afgestudeerden

-Bedrijven bieden meer traineeships aan en er werden afgelopen drie maanden meer dan 3.000 nieuwe traineeships aangeboden

Nieuwe banen voor afgestudeerden
De groei in Nederland in het aantal nieuwe vacatures voor afgestudeerden was voornamelijk te vinden in Noord-Holland (+41 procent), Noord-Brabant (+32 procent) en Gelderland (+57 procent). In Limburg (-elf procent) en Flevoland (-veertien procent) nam het aantal aangeboden vacatures af. Amsterdam doet het zeer goed voor starters, een op zestien vacatures worden aangeboden voor afgestudeerden. Het gemiddeld aantal vacatures voor afgestudeerden in Rotterdam nam af met -acht procent in vergelijking met vorig jaar, maar Rotterdam blijft het wel goed doen voor afgestudeerden. Tilburg biedt minder mogelijkheden voor starters, al nam het aantal aangeboden vacatures wel toe met 56 procent.

Verschillen tussen steden
"De stijging in vacatures is zeer positief voor alle starters. Het is echter belangrijk dat afgestudeerden weten dat de stad waar ze graag een baan willen vinden, mogelijk minder mogelijkheden biedt. Er zijn verschillen tussen de steden en de bedrijven die er aanwezig zijn, hierdoor verschilt dus ook de vraag naar werknemers en afgestudeerden op zoek naar een eerste baan," zegt Thomas De Schuyter, Country Manager Nederland bij Adzuna.

Traineeships
Het aantal aangeboden traineeships nam sterk toe met 3.000 nieuwe vacatures die aangeboden werden in de afgelopen drie maanden. In April werden er maar liefst 1110 nieuwe traineeships aangeboden. "Traineeships zijn voor werkgevers een handige manier om starters aan te trekken en meteen de nodige training te geven voor functies die zij moeilijk ingevuld krijgen. De toename in nieuwe traineeships toont dat het vroegtijdig aantrekken van talent voor werkgevers belangrijker wordt," aldus De Schuyter.

Sectoren
De Financiële sector heeft met een op dertien vacatures het grootste aandeel vacatures die voor afgestudeerden zijn. Vervolgens doen ook de personeelszaken (een op veertien) en de Verkoop het goed (een op negentien).
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jobhoppen is een risico voor de privacy
 Arbeidsmarkt trekt aan, vooral voor HBO'ers
 Afgestudeerden pikken studentenbaantjes in
 Bijna afgestudeerden beginnen al vroeg met oriënteren
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10