zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf kansrijke banen in logistiek & supply chain

26 juni 2017 - De logistieke sector staat aan de vooravond van een grootschalige automatisering. Bevoorrading van drukbevolkte steden vragen om nieuwe, slimme en duurzame oplossingen.

Denk aan drones die pakketten bezorgen in de stad. Consumenten vragen om een schone leefomgeving en willen tegelijkertijd de volgende dag hun bestelling in huis hebben. De logistiek professionals van de toekomst bedenken innovatieve vormen van transport die dit soort schijnbare tegenstellingen overbruggen. Voor hen zijn het daardoor interessante tijden met nieuwe kansen. Hays zet vijf kansrijke banen van de toekomst op een rij die hun opmars maken in de transportbranche.


 
1. Logistiek programmeur/planner
Automatische processen en autonome vervoersmiddelen bieden veel mogelijkheden voor snelle, efficiënte en milieuvriendelijke logistiek. Deze processen moeten echter worden ingericht door slimme professionals met verstand van ICT, logistiek en planning. De logistiek programmeur/planner is de schakel tussen programmeurs en het supply chain-netwerk en zorgt met creatieve oplossingen dat alles op rolletjes verloopt. Hij of zij programmeert planningen in de systemen en zorgt voor de verbindingen tussen warehouses, mobiliteitssystemen en klantsystemen. De functie vergt een sterk analytisch vermogen en een projectmatige werkwijze. Een jaarsalaris ligt gemiddeld tussen de 45.000-75.000 euro bruto
 
2. Voorspellende supply chain data-analist
Dankzij Internet of Things, automatisering en koppeling van logistieke processen, komt er steeds meer data vrij. De supply chain analist verzamelt en analyseert deze data en zet dit om in waardevolle stuurinformatie voor directies en management. Inzet van ‘predictive data’ wordt hierin de kern; de analist wordt in toenemende mate een voorspeller. Marktinformatie, weersvoorspellingen en consumentsentimenten worden gecombineerd en verwerkt naar essentiële informatie voor transport, waarmee klanten met precisie worden bediend en kosten bespaard. De voorspellende supply chain data-analist heeft een bedrijfseconomische, wiskundige of econometrische opleiding en een sterk analytisch vermogen. Kennis van data analyse tools, software, modelleren en programmeren is een pre. Het gemiddelde salaris ligt rond 45.000-65.000 euro bruto per jaar.
 
3. Auditor circulaire logistiek
Consumenten en bedrijven kijken steeds meer naar de impact van een product of dienst op het milieu. Met als gevolg dat logistieke processen in de toekomst transformeren van ‘milieuvervuilers’ naar ‘energie-opwekkers’. Auditors in circulaire logistiek ontwerpen deze nieuwe businessmodellen en maken de effecten van logistiek op de maatschappij inzichtelijk. Zij zijn accuraat, integer en communicatief vaardig. Een auditor kan rekenen op een jaarsalaris rond 40.000-65.000 euro bruto. 
 
4. High-tech transport verkeersleiders
Zoals de verkeersleider vliegtuigen begeleidt, controleert de high-tech transport verkeersleider de autonome transportsystemen. De high-tech verkeersleider heeft als taak ongelukken te voorkomen en moet onder een hoge werkdruk presteren en veel verantwoordelijkheid kunnen nemen. Stressbestendigheid is van groot belang in deze functie. Een high-tech transport verkeersleider verdient rond 40.000-60.000 euro bruto per jaar. 
 
5. Demand planners
Een demand planner stelt de lange termijnplanning op aan de hand van forecasts vanuit de klant, om zo inzicht te verkrijgen in de toekomstige orderstromen en te komen tot een efficiente planning van voorraardorders, opslagcapaciteiten, productielijnen en personeel. De demand planner is daarmee de schakel tussen commercie en productie. Zij kunnen in rekenen op een gemiddeld salaris van 50.000-65.000 euro bruto per jaar. Deze functie vraagt om een zeldzaam grote mate van precisie, in combinatie met een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden.
 
Lees meer over het Baan van de Toekomst-onderzoek op baanvandetoekomst.nl

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Sectorplannen Transport en Logistiek: Banenmagneet voor de sector
 Wat is de rol van apps in logistiek, supply chain management en internationale handel?
 Sterke groei vacatures planning en logistiek
 Vraag naar logistieke professionals groeit explosief
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10