zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Grootste zorgen over security van de public cloud

4 april 2017 - De beveiliging van de cloud baart zorgen, zo blijkt uit een peiling onder bezoekers van de World Hosting Days, uitgevoerd door Interxion en Amsio.

  Ieder jaar komt de cloud services- en internet infrastructuur -sector bijeen in Rust op de World Hosting Days, de grootste beurs van Europa voor deze branche. Met meer dan 120 presentaties, 200 exposanten en meer dan 6500 aanwezigen biedt de beurs inzicht in de laatste stand van zaken van de sector. Interxion peilt jaarlijks in samenwerking met Amsio de aanwezigen. De meest opvallende resultaten:


 
Security als kopzorg
De grootste zorg bij de public cloud is de beveiliging, zo gaf een absolute meerderheid van 64 procent aan. Ook compliancy (25 procent) en het ontbreken van lokale ondersteuning (21 procent) vallen in de top drie van grootste zorgen over de public cloud. De mate waarin de publieke cloud aanpasbaar is  (zestien procent) en de variabele kosten (dertien procent) van de public cloud werden ook genoemd als zorgelijk, net als het ontbreken van maatoplossingen (dertien procent).
 
Binnen de landsgrenzen
Zekerheid dat data zich binnen de landsgrenzen bevindt is voor een meerderheid van 59 procent van de ondervraagden belangrijk. Dit valt te verklaren door bijvoorbeeld de Brexit en Privacy Shield: bedrijven willen er zeker van zijn dat ze voldoen aan Europese wetgeving om hun klanten te kunnen bedienen.
 
Hostingsector
Een meerderheid van 24 procent van de ondervraagden ziet schaalbaarheid als het grootste verschil tussen de diensten van een lokale hostingprovider en de public cloud. Dat verklaart wellicht waarom 81 procent denkt dat de meeste hosting providers over drie jaar managed services gaan aanbieden op de public cloud. 76 procent van de ondervraagden ziet in de markt een consolidatie onder managed service providers, vergelijkbaar met de consolidatie die zich voltrekt bij shared hosting providers.
 
Datacenterselectie
De bezoekers werd ook gevraagd waar ze op letten bij het kiezen van een datacenter. Connectiviteit werd door 84 procent aangemerkt als bovengemiddeld belangrijk. Ook klantenservice is voor 74 procent van bovengemiddeld belang, evenals fysieke beveiliging voor 61 procent van de ondervraagden.
 
Profiel respondenten
De grootste groep, 30 procent van de respondenten, komt uit Duitsland. Ook Nederland is goed vertegenwoordigd met 24 procent. Tien procent van de respondenten is Amerikaans. Bijna de helft van de respondenten werkt bij een organisatie met meer dan 50 werknemers. De respondenten werken voornamelijk als Hosting Service provider (31 procent), Independent Software Vendor (23 procent) of Hardware provider (twaalf procent).
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybrid Cloud Model domineert
 Vijf cloud-ontwikkelingen waarmee u dit jaar te maken krijgt
 Voorkom dat uw e-mailomgeving in de cloud vast komt te zitten
 Cloud-opslag wint terrein bij consument
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10