zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top vijf HR jobs mét baankans

29 maart 2017 - Banen in HR (human resources) zijn in trek. Daarom zet recruitmentorganisatie Hays vijf kansrijke en populaire HR functies op een rij.

1.    Global mobility manager - 70.000 - 100.000 euro
Een global mobility manager adviseert, ondersteunt en helpt bij de uitwisseling van personeel op lange en korte termijn tussen (internationale) vestigingen van een organisatie. U regelt de juiste contracten, denkt mee over huisvesting en ondersteunt bij andere praktische zaken die komen kijken bij werken in een ander land. Het is aan u om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen en de regelgeving in verschillende landen te bewaken. Communicatieve skills, vloeiend Engels en culturele intelligentie zijn een vereiste. Het jaarsalaris, afhankelijke van de grootte van de organisatie, kan oplopen tot meer dan 100.000 euro. 
 
2.    HR business partner – 70.000 - 100.000 euro
Een HR business partner, of HR manager, begeleidt en adviseert de directie van een bedrijf over de inzet van human resources. In uw rol speelt de persoonlijke ontwikkeling van het personeel een belangrijke rol. U denkt mee over nieuwe HR systemen en zoekt naar manieren om mensen te laten ‘groeien’. Wat is en wie zijn er nodig om de doelstellingen van het bedrijf te behalen? Dat is de vraag waar u zich iedere dag mee bezighoudt. U schrijft beleid en zorgt ervoor dat die plannen binnen uw team van HR adviseurs worden uitgevoerd. Als HR business partner bent u een tactische sparringpartner voor de directie. Vijf tot acht jaar werkervaring in HR functies en een afgeronde universitaire studie zijn een vereiste (HBO mag ook in sommige gevallen). Jaarsalarissen voor deze functie kunnen oplopen tot 100.000 euro, afhankelijk van de verantwoordelijkheden die u hebt.
 
3.    HR analist - 50.000 - 80.000 euro
Als HR analist ontwikkelt u rapportages over het personeel. U rapporteert over het personeel op een breed scala aan onderwerpen, waaronder instroom, doorstroom en uitstroom. Ook hebt u zicht op de gezondheid en ontwikkeling van medewerkers. U bent analytisch sterk en kunt goed overweg met IT systemen en data. Salarissen voor dit soort functies kunnen oplopen tot 80.000 euro. Voor kandidaten tot vijf jaar werkervaring liggen de salarissen rond de 50.000 euro. Een universitaire studie is meestal vereist.
 
4.    HR adviseur - 50.000 euro
Als HR adviseur werkt u, afhankelijk van de grootte van de organisatie, in een team met andere HR professionals. U rapporteert aan een HR manager of HR business partner. U bent bezig met wervingsprojecten, ondersteunt bij de interne opleiding en voert administratieve werkzaamheden uit. Daarnaast bent u het aanspreekpunt voor (een deel van het) personeel in de organisatie. Om in aanmerking te komen voor een baan als HR adviseur hebt u een afgeronde HBO opleiding nodig, zoals Personeel en Arbeid. Meestal wordt er ook twee tot vijf jaar werkervaring gevraagd in een gelijke of aanverwante rol. Het jaarsalaris kan oplopen tot plus minus 50.000 euro.  
 
5.    Corporate recruiter - 50.000 euro
Als corporate recruiter zoekt en vindt u geschikte kandidaten voor vacante posities. U maakt gebruik van bureaus en post vacatures op de verschillende (online) jobboards. Daarnaast zoekt u zelf kandidaten via social media, zoals LinkedIn en bewaakt u de kwaliteit en voortgang van de sollicitatieprocedure. U voert ook gesprekken met potentiële kandidaten. Het is belangrijk dat u het overzicht bewaart en meerdere ‘ballen’ in de lucht kunt houden. Jaarsalarissen kunnen oplopen tot 50.000 euro, afhankelijk van het aantal jaar werkervaring. Internationale recruiters verdienen doorgaans meer.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Maak bedrijfsvoering effectiever met Cut the Bullsh*t denken
 Het Rijk wederom verkozen als meest favoriete werkgever
 Manager kan bijdragen aan gezondheid medewerkers
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf essentiële eigenschappen van een goede HR-manager
 Vertrouwen in groeivooruitzichten leidt tot salarisstijging
 HR-professional maakt zich zorgen over eigen kennis en competenties
 People analytics van groot belang, maar HR worstelt waar te beginnen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Toekomstige banen geen sciencefiction
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
Vijf uitgangspunten voor onvergetelijke complimenten
Dekkingsgraad pensioenfondsen stijgt verder
Goede kansen mbo'ers op de arbeidsmarkt
Bedrijven verwachten ingrijpende veranderingen om voorop te lopen in digitale economie
meer top 10
vacatures
meer vacatures