zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Digitaal deltaplan nodig

15 maart 2017 - Nederland heeft een digitaal Deltaplan nodig. Dankzij visie, ambitie, actie en budget houdt Nederland droge voeten. Een dergelijke aanpak is ook nodig om digitaal droge voeten te houden en het cybersecurityniveau in Nederland te verhogen.

Niets doen is geen optie. Een aantal topfunctionarissen uit overheid en bedrijfsleven spreken zich in een speciale editie van het CSR Magazine uit over wat nodig is om Nederland digitaal veiliger te krijgen én over het economische belang daarvan.


Diverse auteurs adviseren het nieuwe Kabinet een ‘cybercommissaris’ of ‘hoge functionaris’ aan te stellen. Deze persoon moet een nationaal cyberplan opstellen en de regie in Nederland in handen nemen als het gaat om cybersecurity. Er is nu te veel versnippering om slagvaardig te werken aan de digitale bescherming van Nederland.

Economie en maatschappij onder druk
Ook zou het bedrijfsleven meer verantwoordelijkheid moeten nemen om bijvoorbeeld veilige hard- en software te leveren, is in het magazine te lezen. Politiek en overheid moeten een nationale cybervisie formuleren en een digitaal Deltaplan opstellen. Niets doen is geen optie, stellen de auteurs. De concurrentiepositie van de Nederlandse economie en het maatschappelijke functioneren staat onder druk als gevolg van cyberaanvallen. Substantiële investeringen zijn hard nodig om het digitaal 'leegjatten van ons land' te voorkomen, bedrijven te beschermen en een cyber veilig vestigingsklimaat te bieden.

Nederland mist de boot
Er doen zich grote economische kansen voor, is de gedeelde mening van veel auteurs in het CSR Magazine. Nederland kan gidsland zijn in de wereld op het gebied van cybersecurity. Net als watermanagement kan cybersecurity een onderwerp zijn waarop Nederland het verschil kan maken. Er is veel kennis voorhanden, maar versnipperd. Door een betere kennisuitwisseling en door te investeren in innovatieve producten en diensten kan Nederland internationaal een leidende rol blijven vervullen op het gebied van cybersecurity. Politiek, overheid, bedrijfsleven en kennisinstituten zijn aan zet.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge generatie dwingt digitale transformatie af
 Digitale disruptie verandert het zakelijk landschap voorgoed – en snel
 Juist door frictie en conflict excelleren bedrijven in het digitale tijdperk
 Digital operational excellence voorwaarde voor de Digital Enterprise
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10