zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De negen meest vieze plekken van kantoor

6 maart 2017 - We besteden veel tijd aan het schoonhouden van ons huis, maar we vergeten vaak een andere plek waar we toch zo’n 40 uur per week doorbrengen: onze werkplek.

 Helpling heeft de negen meest vieze plekken op het kantoor op een rij gezet.
 
Uw lievelingsmok
Heeft u een favoriete theemok die u liever niet in de vaatwasser zet, omdat hij dan de volgende dag misschien op het bureau van een collega belandt? Bah. Uit onderzoek blijkt dat twintig procent van alle mokken besmet zijn met gezichtsbacteriën, ook als ze afgespoeld zijn met heet water. Dus stuurt u collega’s maar een mail met de mededeling dat ze van uw mok af moeten blijven en zet hem met een gerust hart in de vaatwasser.
 
Uw koptelefoon
Het is niet ongebruikelijk dat collega’s koptelefoons of headsets delen. Toch is het aan te raden om dit soort voorwerpen niet uit te lenen aan collega’s. Zorg voor een eigen, vaste koptelefoon en bewaar deze op een vaste plek. Bacteriën gaan op de vrije loop dankzij huidschilfers, zweet en oorsmeer. Dit kan zorgen voor uitslag op uw gezicht of erger nog: luizen. Houd ook uw eigen koptelefoon fris door er eens per maand een ontsmettingsdoekje overheen te halen.
 
Kauwen op pennen
Een op de vijf werknemers stopt wel eens - zonder daarbij na te denken - een pen in zijn of haar mond. Pennen gaan letterlijk van hand tot hand door het hele kantoor en zijn daarom niet bepaald hygiënisch. Als u dus iemand bent die van tijd tot tijd een pen in zijn mond laat verdwijnen, kunt u er beter geen lenen van uw collega.
 
De printer
Het is vaak dringen bij de printer: iedereen wil zijn of haar exemplaren op tijd gedrukt hebben. Hierdoor wordt de gemiddelde printer en kopieermachine tot 300 keer per dag aangeraakt. Dit maakt het een broedplaats voor vervelende bacteriën. Haal daarom een reinigingsdoekje over de knoppen voordat u de printer gebruikt.
 
Het toetsenbord 
Toetsenborden zijn berucht voor het herbergen van bacteriën, vooral omdat we de toetsen ongeveer acht uur per dag constant indrukken en veel mensen eten achter hun computer. Huidcellen, voedselresten en zweet zorgen ervoor dat bacteriën zich in de relatief kleine ruimte snel verspreiden. Schud uw toetsenbord daarom elke week goed uit en haal daarna een vochtig doekje over de toetsen.

De koelkast op werk
Druipende tupperware bakjes, beschimmelde pakken yoghurt en sandwiches waar paddenstoelen opgroeien. Bacteriën genieten van een dergelijke omgeving. Een koelkast thuis bevat gemiddeld 7850 bacteriën per vierkante centimeter en deze wordt veel minder intensief gebruikt dan een koelkast op de werkvloer. Maak de planken en lades van de koelkast op kantoor daarom om de twee dagen schoon met allesreiniger en de harde kant van de spons.
 
De kraan 
Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de kraan bij toiletten vaak viezer is dan het toilet zelf. Waarom? De kraan is het eerst wat u aanraakt als u klaar bent op de wc. Hoe meer mensen erop een dag naar het toilet gaan, hoe viezer de kraan wordt. Smetvrees gekregen? Sluit de kraan na het wassen van uw handen met een papieren handdoekje en gebruik dit ook om de deur te openen.
 
De magnetron
Havermout als ontbijt, soep voor de lunch, een kant-en-klare lasagne als avondeten: in de magnetron komen alle smaken en geuren op een dag voorbij. Bacteriën hebben warmte nodig om te overleven en dat vinden ze in de magnetron. Zeker als er ook gerechten met vlees worden opgewarmd, kunt u ziek worden als de magnetron niet goed wordt schoongehouden. Maak de magnetron daarom elke dag schoon met een warm sopje op basis van schoonmaakazijn.
 
De wc 
Misschien een open deur, maar het toilet is niet in elk kantoor een zen-paleis. Ruim de helft van de Nederlandse werknemers stelt het toiletbezoek liever uit dan dat zij op het werk hun behoefte doen. Meer dan 60 procent ergert zich aan een vieze en onfris ruikende plee op het werk. Als u goed uw handen wast na een toiletbezoek, hoef t u nergens bang voor te zijn. Maar let op, goed handen wassen kost tijd: 20-30 seconden.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Concurrentie tussen werkzoekenden neemt sterk af
 Bouke Hoving (KPN) CIO of the Year 2017
 De zwarte kant van Black Friday
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Top vijf hygiëne-ergernissen op het werk
 Hygiënegewoontes op kantoor onthuld
 Minder ziekteverzuim door goede hygiëne
 Handen wassen alléén is niet hygiënisch genoeg
 
 
reacties
 
Hans van Marle  |   | 
13-03-2017
 | 
09:03 uur
volgens mij hoort de startknop van het kopieer apparaat er ook bij :)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Telegraaf me 6.34  7.5 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.69  -2 %
USG people 17.2  -1.5 %
Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants
Olieprijs in het groen
Unilever op zoek naar opvolger Polman - media
meer beurs
top10
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
Projectmanagement: de relatie tussen betonrot en risicohouding
Hoe leidt u een bedrijfsovername in goede banen?
meer top 10
vacatures
meer vacatures