zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gebruik mobiele apps neemt af

3 maart 2017 - Hoewel traffic naar websites afkomstig van smartphones in Europa meer dan verdubbeld is tussen 2014 en 2016, lijkt het plafond in zicht als het gaat om nieuw en herhaaldelijk gebruik van mobiele applicaties in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Dit blijkt uit het recente Adobe Digital Insights onderzoek. Europa lijkt de trend in de Verenigde Staten te volgen waarbij het aantal mobiele apps dat geïnstalleerd wordt, is afgenomen met 38 procent sinds 2014. Het gebruik van apps is gedaald met 28 procent. In Europa vlakt de groei van het aantal installaties van apps duidelijk af met een daling van vijf procent in dezelfde periode. Wel is er een lichte stijging van vier procent te zien van het aantal geopende apps. West-Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk verwachten de komende jaren een vergelijkbare daling als in de Verenigde Staten.



Mobiele traffic
Wereldwijd is er een groei van traffic vanaf mobiel en apps van negen procent in januari. Dit komt onder andere door de verkoop van mobiele devices rond Kerst. Deze piek in traffic wordt in februari direct tenietgedaan en herstelt de rest van het jaar niet meer.

Van apps naar Accelerated Mobile Pages (AMP)
Ondanks dat het gebruik van apps over het algemeen afneemt, hebben Google’s Accelerated Mobile Pages (AMP) wel de toekomst. Sinds april 2016 is het aantal page hits van Google AMP bijna vervijfvoudigd en is nu verantwoordelijk voor zeven procent van alle clicks op nieuwsartikelen wereldwijd. In november was er een traffic-piek en steeg het Google AMP-gebruik met 896 procent. De belangrijkste reden hiervoor was het nieuws rond de presidentsverkiezingen in de VS.    
John Watton, EMEA Marketing Director bij Adobe stelt: "Zo’n 50 procent van de apps wordt nog altijd meer dan tien keer gebruikt na download. Dit toont aan dat merken gebruik kunnen maken van de kansen die er zijn, omdat er nog steeds een grote, geïnteresseerde groep mobiele gebruikers bestaat. Als marketeers mobiele apps op de juiste manier inzetten, kan dit leiden tot meer herhaalbezoeken en loyalere klanten. Vanuit dit perspectief is het cruciaal dat merken op zoek gaan naar manieren om de app- en browse-ervaring aantrekkelijker en relevanter te maken voor de consument. Of het nu gaat om meer gepersonaliseerde ervaringen of integratie van nieuwe technologieën zoals de mobile wallet of beacons op locatie." 

Wereldwijde ontwikkelingen
Uit het onderzoek blijkt dat de smartphone-adoptie in ontwikkelingslanden zo’n 34 procent sneller gaat dan in welvarende landen. Hoewel de groei van het internetgebruik in Europa en de Verenigde Staten verzadigd is, is de sterke groei van het aantal verkochte smartphones in India, China en Brazilië exclusief verantwoordelijk voor de stijging van het aantal nieuwe internetgebruikers in deze landen.    
Zuid-Amerikaanse landen groeien het snelst in smartphone-adoptie. In landen als Brazilië en Argentinië stijgt het aandeel van smartphone traffic gemiddeld met 43 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Tegelijkertijd is het aandeel van traffic via tablet in alle geanalyseerde landen afgenomen in 2016 of gelijk gebleven. In de Verenigde Staten nam het aandeel van traffic via tablet af met negentien procent, waarmee het aandeel is gedaald van tien procent in 2014 naar acht procent in 2016. In het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland is de traffic afkomstig van tablets gemiddeld met twee procent afgenomen tussen 2014 en 2016. Van alle online bezoeken is in Europa slechts tien procent afkomstig van tablets.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ontwikkelaars op achterstand met het bouwen van apps
 Meeste bedrijven gebruiken meer dan tien zakelijke apps
 Mobiele apps die onderling informatie uitwisselen zijn gevaarlijk
 Mobiele apps zijn het nieuwe gezicht van bedrijven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10