zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander tast minder vaak diep in de bundel voor smartphone

16 februari 2017 - Als smartphoneliefhebber houdt u het af en toe niet meer bij – zo vaak komen de grote fabrikanten met een nieuwer, beter en slanker toestel. En elke keer weer staan er rijen dik om maar als eerste die nieuwe iPhone, dat Android device te kopen, ongeacht de prijs.

Toch lijkt hier de laatste tijd een kentering in te komen, zo blijkt uit een onderzoek dat Multiscope uitvoerde in opdracht van SWOOP. Maar liefst 77 procent van de Nederlanders vindt een nieuw model namelijk veel te duur. Waar ze dan wel voor kiezen? Steeds vaker voor een refurbished smartphone – een na gebruik volledig gereviseerd toestel dat qua kwaliteit en levensduur niet onderdoet voor een nieuwe – of voor een smartphone van de vorige generatie. De oorzaak: 81 procent vindt het functioneren van de smartphone tegenwoordig belangrijker dan te ‘shinen’ met het nieuwste model.



Opmars refurbished
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders een refurbished smartphone een goed alternatief vinden voor het nieuwste model smartphone. SWOOP weet daar alles van.
"Steeds meer mensen zijn er zich van bewust dat het uiteindelijk draait om een goed functionerend mobiel toestel. Dit onderzoek onderschrijft dat. Een dure smartphone van de nieuwste generatie is voor de consument relatief erg prijzig om elke paar jaar aan te schaffen. Refurbished is in dat geval het beste alternatief," aldus Joshua Kappen, directeur van SWOOP. "Wij ontdekten lang geleden dat consumentenelektronica veel langer meegaat dan mensen vaak denken. Bovendien is het zonde om de oude smartphone, die nog geld waard is, in de la te laten liggen. Bovendien is het slecht voor het milieu om hem zomaar weg te gooien. Een refurbished toestel is dan de oplossing. Een oplossing die daarbij ook nog eens tot zo’n vijftien procent in de portemonnee scheelt."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Smartphone vervangt camera
 Nederlanders steeds meer online via smartphone
 Nederlanders nemen liever hun smartphone mee op reis dan hun partner
 Weg met de smartphone: terug naar een offline leven
 
 
reacties
 
Michael  |   | 
17-02-2017
 | 
10:18 uur
Ik heb gelezen dat IDC tot 2020 een jaarlijkse groei verwacht van maar liefst 22 procent gemiddeld. Binnen vijf jaar tijd gaat het van 80 naar ruim boven de 200 miljoen exemplaren tweedehands telefoons. Dat is een behoorlijke groeimarkt de komende jaren.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10