zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips voor een goede relatie met uw draadloze netwerk

14 februari 2017 - Op Valentijnsdag denken veel van ons na over de kwaliteiten die we in een langdurige relatie zoeken: vertrouwen, veiligheid en integriteit. En eigenlijk verwachten we hetzelfde van ons draadloze netwerk.

Helaas wordt ons vertrouwen maar al te vaak beschaamd. Om te voorkomen dat uw Wi-Fi op 14 februari uw hart breekt, biedt Shane Buckley, CEO van Xirrus, een paar praktische tips voor het aangaan van een aangename, duurzame en betekenisvolle band met uw draadloze netwerk.
 
1. Wees vertrouwd met elkaar
Buckley: "Veiligheid en betrouwbaarheid zijn de basis van elk goede relatie en dat geldt net zo goed voor uw Wi-Fi. Uit onderzoek gedaan in opdracht van Xirrus bleek dat 91 procent van de Wi-Fi gebruikers gelooft dat openbare Wi-Fi niet veilig is, maar acht procent van de Wi-Fi-gebruikers maakt desondanks de keuze om het toch te gebruiken. Het is de moeite waard om niet al bij de eerste kennismaking uw hele ziel en zaligheid op tafel te leggen. Zorg ervoor dat er eerst een veilige en stabiele omgeving is voordat u uw meest waardevolle geheimen aan een Wi-Fi-netwerk toevertrouwd."
 
2. Een beetje privacy kan geen kwaad

Buckley: "Stelletjes hebben op Valentijnsdag behoefte aan privacy. Het is al net zo belangrijk om zaken privé te houden wanneer u een draadloze verbinding maakt, zeker als het om een openbaar Wi-Fi-netwerk gaat. Zo zou u kunnen controleren of de SSID-naam en de encryptiemethode exact overeenkomen met wat de aanbieder van het netwerk zegt te bieden. Voer geen creditcardgegevens of andere persoonlijke gegevens in, tenzij u gebruikmaakt van een veilig privaat netwerk —internetshoppen via openbare netwerken is uit den boze! Controleer ook of openbare netwerken de onderlinge communicatie tussen verbonden apparaten hebben uitgeschakeld. Als u andere gebruikers op het netwerk kunt zien via pakweg AirDrop, Finder of Verkenner, is het zaak om de verbinding direct te verbreken. Controleer het publieke IP-adres van het netwerk (dit kunt u doen met de tool mxtoolbox.com) en verifieer de DNS-naam om u ervan te verzekeren dat u niet te maken hebt met een door cybercriminelen nagebootst netwerk."
 
3. Laat uw hart niet kapen

Buckley: "Steeds meer mensen vallen ten prooi aan ransomware. In veel gevallen besluiten ze om het geëiste losgeld te betalen om opnieuw toegang te krijgen tot hun gekaapte data. Vergeet niet dat ransomware tegenwoordig niet alleen uw laptop kan infecteren. Er zijn ook geavanceerde apps en bots in omloop die moeiteloos hun weg weten te vinden naar uw smartphone en andere smart devices. Het loont de moeite om waakzaam te zijn, want het gemiddelde bedrag aan losgeld dat cybercriminelen opeisen ligt met 656 euro hartverscheurend hoog ."
 
4. Voorkom ‘streaming’ tranen

Buckley: "Heeft u een romantisch hotel geboekt en bent u van plan om wat romantische films te kijken op Netflix? Bedenk dan het volgende: Streaming media blijft het grootste probleem binnen de meeste draadloze netwerken van hotels. Als het Wi-Fi-netwerk niet voldoende geavanceerd is om bepaalde typen dataverkeer prioriteit te geven of de hotelexploitant geen gescheiden netwerken heeft ingericht voor kamers, publieke locaties en het personeel, zullen er onvermijdelijk pieken in het netwerkgebruik optreden. Het gevolg? Haperend of zelfs stilstaand beeld. Prestatieproblemen, zijn natuurlijk het laatste wat u op Valentijnsdag wilt. Zorg ervoor dat u een paar romantische afspeellijsten op Spotify, Google Play of iTunes bij de hand hebt, zodat u nog steeds de juiste sfeer kunt creëren ingeval het draadloze netwerk van het hotel u in de steek laat. Vergeet in dat geval uw draadloze speaker niet!"
 
5. Druk op de juiste knoppen
Buckley haast zich hier te zeggen dat het om apparaten gaat. "Het grote voordeel van moderne smart homes is dat u met een draadloos netwerk en een app op uw smartphone voor thuiskomst alvast de oven kunt laten voorverwarmen, het bubbelbad vol laten lopen of de open haard aanzetten. Dit komt goed van pas als u op Valentijnsdag een afhaalmaaltijd hebt ingeslagen en die voor uw eigen culinaire prestatie wilt laten doorgaan. Het creëren van de juiste sfeer is ook van cruciaal belang om de passie aan te wakkeren. Draadloze LED-lampen bieden warme, zachte tinten en opties waarmee u met een simpel tikje of veegbeweging op uw aanraakscherm de verlichting kunt dimmen of stemmig kunt laten fonkelen. Laat uw draadloze netwerk op 14 februari uw steun en toeverlaat zijn.
Wi-Fi kan u op diverse manieren helpen om het hart van uw geliefde te veroveren. Maar er is ook een woord van waarschuwing op zijn plaats. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om tijdens een etentje de voetbaluitslagen te raadplegen, staren op het scherm van uw smartphone in plaats de ogen van uw geliefde zal u geen lange romantische avond bezorgen. Vergeet niet dat op Valentijnsdag de romantiek de enige tak van sport is."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Technologie in de hoogste versnelling
 Heren: een professionele look begint bij uw sokken
 25 procent van nota’s pas na 88 dagen betaald
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wifi onmisbaar op vakantie
 ICT-manager ziet slechte wifi als beperkende factor
 Vijf boosdoeners achter slechte wifi-verbindingen en hoe u deze kunt vermijden
 Tien tips om veilig te werken via Wifi
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Aangeboden: Tesla 85 directieauto (!)
Full options Tesla S85 directiewagen, 2015, 12.500 km, 1e eigenaar. 4% bijtelling en geen wegenbelasting tot 2020. 79.950 euro (64.074 excl. btw). 
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Coolfield BV legt Europese gegevensbescherming uit op RTL7
Veel boekhoudpakketten vatbaar voor gegevensdiefstal
reacties
Leid jongeren op voor niet-bestaande beroepen (3) 
Tijd voor rigoureuze vernieuwing in de transportsector (1) 
Vacature voor prostituee bij arbeidsbureau (1) 
Nul-urencontract: de onbekende valkuil onder arbeidsovereenkomsten (1) 
Hoe ga ik om met een te assertieve medewerker? (1) 
Wat is belangrijker: inhoud of de relatie met medewerkers? (2) 
Belastingdienst controleert ook op de camping (3) 
beurs
AEX index: 525.89 0.62 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Advanced met 30.18  1.6 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Aegon 5.12  -1.4 %
Cisco Systems boekt licht lagere winst
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street hoger gesloten
meer beurs
top10
Te rigoureuze naamswijzigingen zijn riskant
Nederlander krijgt liever schouderklopje dan auto van de zaak
Smart City: 47 procent vacatures gericht op smart energy
Tijd voor rigoureuze vernieuwing in de transportsector
Wegwuiven kritiek houding verzekeraars rondom letselschadezaken is onterecht
Senioren voorzichtig optimistisch over hun financiën
Lonen bedrijven stijgen; overheid blijft achter
Waarom SEO en contentmarketing niet los van elkaar gezien moeten worden.
Nederlanders omarmen robotisering gemakkelijker dan rest van Europa
'Gewoon' wachtwoord beter dan complex
meer top 10
vacatures
meer vacatures