zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Communicatietraining buiten werktijd neemt vlucht

8 februari 2017 - Steeds vaker doen medewerkers werkgerelateerde communicatietraining buiten kantooruren en in het weekend. Dit komt door de snelle opkomst van online training.

In tegenstelling tot zaaltjestraining, is het daarbij mogelijk om op uw eigen moment tijd te besteden aan het ontwikkelen van uw communicatie skills. In 2016 trainde 48 procent van de medewerkers buiten werktijd en de verwachting is dat dit in 2017 stijgt naar 55 procent. De cijfers zijn ontleend aan de gebruikersstatistieken van TrainTool.



Mobiel trainen
De ontwikkeling wordt gedreven door de populariteit van mobiel trainen op tablets en smartphones. "Nieuwe trainingsmanieren maken gebruik van de devices die iedereen inmiddels bezit en in plaats van een dagdeel in een zaaltje, wordt het oefenmateriaal nu persoonlijk en in kleine delen gespreid aangeboden," verklaart TrainTool-CEO Marijn de Geus. "Oefenen met rollenspelen doen mensen het liefst zonder pottenkijkers. Online is hiervoor het perfecte platform, ook buiten werktijd. De animo is het hoogst wanneer de trainingstijd kort is, namelijk ongeveer tien minuten. Op die manier blijft de drempel laag." Verder blijkt uit cijfers van TrainTool dat 32 procent doordeweeks buiten werktijd traint. Bovendien blijkt zaterdag inmiddels na woensdag de populairste trainingsdag te zijn.
 
Flexibel trainen
Bij verzekeringsmaatschappij a.s.r. is online training volledig ingeburgerd. Volgens HR-adviseur Ludwien Teuben past flexibeler trainen goed bij de strategie. "Onze medewerkers bepalen – binnen kaders – hun eigen werktijden. We stimuleren ze om te werken aan hun ontwikkeling en de regie te pakken over hun eigen loopbaan. Zelf bepalen waar en wanneer u uw opleidingen volgt, hoort daar ook bij."
 
Vloeibare werktijden
De vraag dringt zich op of deze ontwikkeling gepaard gaat met regelingen of aanvragen van compensatie van de aan training bestede vrije tijd. TrainTool hoort hier echter weinig over: "Bij bedrijfsbrede trajecten wil een ondernemingsraad soms wel een vinger aan de pols houden, maar onder trainende medewerkers lijkt de compensatiebehoefte niet te bestaan. Het wordt gewaardeerd dat de werkgever de tooling faciliteert. Dan vindt men een beetje eigen tijd hierin steken niet onlogisch. Daar komt bij dat in veel organisaties en beroepsgroepen de grenzen tussen werktijd en privétijd sowieso vloeibaarder zijn geworden door online werken," aldus de Geus.
 
Het complete E-training Jaaroverzicht 2016 kan hier worden gedownload.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lunchpauze favoriete moment voor online training
 Drie belangrijkste online trends in 2016
 Nieuwe software voor emotieherkenning helpt bij online training
 Medewerkers vinden eigen ontwikkeling steeds belangrijker
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10