zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse werknemers zijn slechte ontbijters

27 januari 2017 - Eén op de vijf werkende Nederlanders slaat regelmatig het ontbijt over. Daarmee staan we op de derde plaats van slechte ontbijters, achter Zweden (43 procent) en Duitsland (25 procent). Van de mensen die wel ontbijten, doet het merendeel dit thuis.

Dit blijkt uit het European Eating at Work onderzoek van Eurest, uitgevoerd door TNS onder 9.477 werknemers in tien Europese landen.


 
Beter concentreren
Vooral oudere werknemers vanaf 50 jaar lijken minder waarde te hechten aan de maaltijd aan het begin van de dag. Dit in tegenstelling tot jongeren (zestien – 24 jaar), waarvan slechts veertien procent het ontbijt regelmatig overslaat. Van alle jongeren haalt 21 procent onderweg naar het werk, of in het bedrijfsrestaurant een ontbijtje. Remco Kokkelink, commercieel directeur van Eurest: "Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als u goed ontbijt kunt u zich niet alleen beter concentreren maar is ook uw productiviteit gedurende de dag hoger."
 
Tafels in Nederland als eerste gedekt
Waar we het ontbijt nog weleens overslaan, doen we dat bij het avondeten zelden (vier procent). Meer dan de helft van werkend Nederland schuift tussen 18.00 – 19.00 uur aan tafel. Voor ruim 30 procent is dit te laat. Zij zitten tussen 17.00 – 18.00 uur al aan de avondmaaltijd. Daarmee zijn de tafels in Nederland het vroegst gedekt van alle onderzochte Europese landen. In Spanje, Italië en Portugal wordt het laatst gegeten, waarbij Spanje de kroon spant; 74 procent gaat niet eerder dan 21.00 uur aan tafel.   
 
Vrouwen grootste snackers
Om gedurende de dag wat extra energie op te doen, of omdat men de verleiding van een lekker tussendoortje gewoonweg niet kan weerstaan, eet een ruime meerderheid regelmatig een snack tijdens het werk. Vrouwen zwichten het vaakst voor een snelle hap; 64 procent snackt wel eens ten opzichte van 52 procent van de mannen. Het favoriete snackmoment ligt tussen de 15.00 – 16.00 uur. Vrouwen nemen de snacks meestal mee van huis, terwijl mannen zich in het bedrijfsrestaurant vergrijpen. Kokkelink: "Als men op veel bezochte plekken gezonde snacks neerzet zoals schalen met walnoten en fruit, nemen werknemers in de wandelgangen makkelijk wat mee. Een gezonde snack geeft de hele dag door energie af; zo voorkomt u energiepieken en de onvermijdelijke dip erna die u krijgt van snacks met veel suikers."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mannen worden wakker voor een knuffelpartij, vrouwen voor ontbijt op bed
 Gratis ontbijt belangrijkste voor reiziger
 Ontbijt overslaan kost miljarden
 Bureauontbijt rukt op
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10