zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien ondergewaardeerde steden om oud en nieuw te vieren

29 december 2016 - Sydney, Londen en Hamburg zijn de steden die zeer bekend staan om de enorme vuurwerkspectakels tijdens oud en nieuw. Door de grote aanwezigheid van water in deze steden krijgt het effect van het vuurwerk een extra dimensie door de weerspiegeling.

Dit is dan ook de reden dat havensteden tot de beste plekken behoren om oud en nieuw te vieren, het is er altijd net iets specialer. In deze steden komen de mensen vaak naar het water om samen met familie en vrienden een nacht vol liefde en vriendschap te vieren.
Voor wie nog op zoek is naar een plek als deze om oud en nieuw te vieren, heeft Dreamlines een lijst samengesteld van tien steden waar het extra speciaal is om oud en nieuw te vieren.

1. Port Louis, Mauritius
Normaal gesproken is het vrij rustig op Mauritius maar tijdens oud en nieuw is er altijd een groot feest in de hoofdstad Port Louis. Zoek hier voor een lekkere plek op het strand, neem een fles champagne mee en geniet van het prachtige vuurwerk en het magische moment van de start van het nieuwe jaar.
 
2. Belgrado, Servië
Wanneer u van muziek houdt is Belgrado ‘the place to be’. Overal in de stad zijn er podia met verschillende muziekgenres: van rock tot jazz en elektronische muziek. Een van de beste plekken in de stad is de oude vesting, hier is de sfeer tijdens oud en nieuw altijd geweldig.
 
3. Hongkong
Tijdens het aftellen tot middernacht schieten er pyrotechnische vallende sterren vanaf veschillende gebouwen. Doe dus een wens voordat het nieuwe jaar begint en geniet om middernacht van het meest spectaculaire vuurwerk dat u ooit gezien hebt.
 
4. Reykjavik, Ijsland
In Reykjavik is er geen officieel vuurwerk, maar denk maar niet dat dat betekend dat er geen spektakel is in deze prachtige stad. Iedereen neemt zelf vuurwerk mee en geloof ons, de Ijslanders kunnen er wat van. In Ijsland komen de meeste mensen voor 0.00 uur samen samen bij vuurkorven om daarna samen het nieuwe jaar in te gaan. Misschien wel het speciaalste aan oud en nieuw vieren in Ijsland: het zien van het Noorderlicht! Dat natuurlijke vuurwerk is natuurlijk vele malen spectaculairder dan een vuurpijl.
 
5. Triëst, Italië
Geniet van het milde Middellandse zeeklimaat, live muziek en mensen op straat die allemaal goed gehumeurd zijn. Het beste uitzicht op het vuurwerk is vanaf het water, dus huur een boot, cruise door de haven en geniet van alle prachtige kleuren. Bent u moe na een heerlijke nacht vol feest en gezelligheid? Ga dan naar een van de vele traditionele koffiebars voor een heerlijke kop Italiaanse koffie en laadt u zelf op voor het nieuwe jaar.
 
6. Vancouver, Canada
In 2017 viert Canada haar 150ste verjaardag. Dit is natuurlijk reden voor een een groot feest voor een goede start van dit jubleum. Dit jaar wordt er dan ook een enorm feest gegeven tijdens oud en nieuw. Een enorm vuurwerkspektakel samen met goede muziek moet in Vancouver zorgen voor een geweldige start van het nieuwe jaar!
 
7. Koahsiung, Taiwan
Vanuit twee centrale plekken in de stad worden er tegelijkertijd vuurwerkshows gegeven, zodat iedereen in de wijde omgeving kan genieten van het spectakel. Ook hier kan het vuurwerk vanaf het water bekeken worden, wat het extra speciaal maakt.
 
8. Porto, Portugal
Porto, de stad aan de Douro en zeer dicht bij de Atlantische Oceaan, staat bekend om haar prachtige wijnen. Ga dan ook naar een van de vele wijnkelders of barretjes in deze ongekend mooie stad om heerlijke wijn te proeven en van de traditionele visgerechten te eten. Om 12 uur is het tijd voor vuurwerk om het nieuwe jaar in te luiden en dit kan het beste gezien worden vanaf Ponte Dom Luís. Maar ook aan het water of zelfs vanaf een cruiseschip is dit prachtig te zien.
 
9. Gdańsk, Polen
Gdańsk heeft een prachtig oud stadscentrum, waar tijdens oud en nieuw op de vele pleinen zoals het Targ Dulgi en Targ Weglowy het nieuwe jaar wordt gevierd. Dit doen de Polen met muziek, dans en vuurwerk. Ga op nieuwjaarsdag naar het strand van de Baltische Zee en laad op na een avond vol gezelligheid. Hier is de kans om Barnstenen te vinden, deze zouden nieuwe kracht en energie moeten geven. En wie wil dat nu niet voor het nieuwe jaar?
 
10. Rotterdam, Nederland
Dit jaar vindt in Rotterdam voor de tiende keer op rij het nationale vuurwerk plaats. Dit speciale evenement wordt natuurlijk ook op nationale televisie uitgezonden maar om er werkelijk aanwezig te zijn is nog specialer. Duizenden bezoekers komen nu dus voor het tiende jaar samen om te genieten van een muzikale countdown, de verlichte botenparade en niet te vergeten de gratis oliebollen die worden uitgedeeld. Kortom, ook dicht bij huis kan er worden genoten van een geweldig feest tijdens oud en nieuw.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Goede kansen mbo'ers op de arbeidsmarkt
 Werknemer vindt databeveiliging een taak voor de werkgever
 Aantal banen in de crypto-industrie verviervoudigd
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Foodtrends met Oud en Nieuw
 Helft Nederlandse werknemers vrij tussen kerst en oud en nieuw
 In zes stappen naar een succesvol jaar
 Goede voornemens zijn uit
 
 
reacties
 
Dennis  |   | 
29-12-2016
 | 
16:26 uur
Ik snap dat het artikel gaat om oud en nieuw, maar wat mij betreft had de auteur het toch aan moeten durven om het jaarlijkse vuurwerkspektakel in Genève toe te voegen.
Mensen die dit lezen zullen daar misschien zelfs meer aan hebben dan Oud en Nieuw vieren in Taiwan, hoe leuk dat ongetwijfeld ook zal zijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Toekomstige banen geen sciencefiction
Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
Tien inzichten uit 25 jaar beleggen in Emerging Markets Debt
Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
meer top 10
vacatures
meer vacatures