zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Black Friday breekt online verkooprecord

30 november 2016 - Adobe heeft de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek naar online aankopen voor Black Friday en Thanksgiving Day in de VS. Online werd er ruim vijf miljard dollar uitgegeven tot aan het einde van Black Friday, een stijging van 17,7 procent vergeleken met vorig jaar.

Black Friday heeft een nieuw record gevestigd door voor het eerst de grens van drie miljard dollar te doorbreken. Er werd voor 3,34 miljard  dollar online besteed aan Black Friday (21,6 procent meer dan vorig jaar), de overige 1,93 miljard dollar werd uitgegeven aan Thanksgiving. Black Friday is de eerste dag in de retail-geschiedenis dat er via mobiele devices meer dan één miljard dollar werd besteed, een groei van 33 procent vergeleken met vorig jaar.



Best verkochte producten
De vijf best verkochte speelgoedproducten zijn Lego Creator Sets, elektrische scooters van Razor, Nerf Guns, DJI Phantom Drones en Barbie Dreamhouse. De vijf best verkochte elektronicaproducten op Black Friday zijn: Apple iPads, Samsung 4K TV’s, Apple MacBook Air, LG TV’s en Microsoft Xbox. Mobiel is, met 55 procent, goed voor de meerderheid van de bezoeken aan retail websites tijdens Black Friday (45 procent smartphones / tien procent tablets) en 36 procent van de verkoop (25 procent smartphone en elf procent tablet). Grote retailers hebben sinds het begin van het jaar de online verkoop twee keer zo hard zien groeien in vergelijking met kleine retailers. Retailers die geïnvesteerd hebben in mobiel, e-mail en social, hebben gemiddeld 30 procent verkoopstijging en 25  procent meer orders gerealiseerd.

Veel online aankopen
"Consumenten doen ongelooflijk veel online aankopen en de conversie rates waren zelfs bijna één procent voor alle mobiele devices tijdens de avonduren op Black Friday," stelt Tamara Gaffney, principal analyst en director bij Adobe Digital Insights. "Met een totale dagomzet van 3,34 miljard dollar heeft Black Friday wellicht Cyber Monday onttroond als grootste online verkoopdag van het jaar."

Aanvullende resultaten voor Black Friday:
 
  • Prestaties mobiel: De conversies zijn verbeterd ten opzichte van de vakantiegemiddelden; smartphone 2,4 procent, tablet 4,6 procent en desktop met 5,5 procent (in vergelijking met vakantiegemiddelden van respectievelijk 1,3 procent, 2,9 procent en 3,2 procent). De gemiddelde waarde van de bestelling van iOS smartphones (142 dollar) was hoger dan Android smartphones (130 dollar).
  • Uitverkochte producten: De producten die het meest waarschijnlijk uitverkocht raken, zijn onder andere Nintendo NES Classic, PlayStation VR-bundel, PlayStation 4 Call of Duty Black Ops bundel, Beats Solo, Nintendo 3DS XL Solgaleo Lunala Black Edition en Xbox One S Madden NFL 17 console-bundel, naast Hatchimals, Razor Hovertrack 2.0, Kurio Smartwatches, Lego Star Wars Advent kalender, Lego Star Wars, Paw Patrol Jungle Tracker’s Cruiser Vehicle en Little Tikes Princess paard & wagen. 10,5 procent van de producten was uitverkocht, 1,5 procent minder dan vorig jaar en 1,9 procent meer dan tijdens Thanksgiving Day  (8,6 procent uitverkocht). Bij producten goedkoper dan 300 dollar is de kans 20 procent groter dat een product uitverkocht is.
  • Populairste producten van het seizoen: Voor het hele seizoen tot nu toe is PlayStation 4 de bestverkochte videogame console, gevolgd door Microsoft Xbox One. Pokémon Sun and Moon is de koploper in videogames, gevolgd door Call of Duty. Samsung 4K is de meest verkochte televisie en Vizio 4K TV komt op de tweede plaats.
  • Korting: De grootste prijsdalingen waren zichtbaar bij tablets (gemiddeld 25,4 procent), televisies (23,2 procent), speelgoed (15%) en computers (11,6 procent). Video game consoles werden voor hogere prijzen verkocht (3,2 procent) vergeleken met Thanksgiving.
  • Belangrijkste promotionele aanjagers: Retailers hebben de verkoop zien stijgen door hulpsites voor shoppers, zoals RetailMeNot en CNET (16,5 procent van de verkoop), email (17,8 procent), display (1,2 procent) en social (0,9 procent). Traffic van zoekmachine-advertenties (38,3 procent) nam af  met 4,3 af in vergelijking met het vakantiegemiddelde, terwijl directe traffic (25,3 procent) afnam met 9,6 procent. Toch blijven beide vormen van traffic het meeste bijdragen aan de totale verkoop.
  • Thanksgiving Day: Consumenten besteden 1,93 miljard dollar, 11,5 procent meer dan in 2015. De gemiddelde waarde van bestellingen was 160 dollar, in vergelijking met 162 dollar in 2015.  Mobile was goed voor 57 procent van de bezoeken en 40  procent van de verkoop ($771 miljoen ). Smartphones zorgde voor twee keer zoveel verkoop dan tablets (respectievelijk 27 en dertien procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Online klantbinding kan beter
 Fysieke winkel plus webshop: een gouden combinatie
 Nederlanders steeds meer online via smartphone
 Merken worstelen met online commerce
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10