zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wi-Fi belangrijker dan seks, chocolade en alcohol

17 november 2016 - iPass heeft de resultaten gepubliceerd van het iPass Mobile Professional Report 2016. Dit rapport is gebaseerd op onderzoek onder ruim 1.700 mobiele werkers in de wereld, naar hun gedrag en voorkeuren met betrekking tot Internet-connectiviteit.

 De belangrijkste conclusies zijn:


 
  • 40 procent van alle respondenten koos Wi-Fi als belangrijkste dagelijkse behoefte, met een hogere prioriteit dan sex (37 procent), chocolade (veertien procent) en alcohol (negen procent)
  • 75 procent antwoordt dat Wi-Fi hun kwaliteit van leven heeft verbeterd
  • 63 procent gebruikt liever Wi-Fi hotspots dan mobiele dataverbindingen
  • 75 procent vindt datacapaciteit belangrijker dan belminuten bij de keuze van een mobiele provider
 
Wi-Fi beïnvloedt reiskeuzes
Voor zakelijke reizigers die niet verrast willen worden door hoge rekeningen als gevolg van exorbitante roamingkosten is Wi-Fi een basisbehoefte, die hun hotel-, vlucht- en andere reiskeuzes beïnvloedt:
 
  • 72 procent heeft een hotel gekozen op basis van de Wi-Fi-ervaring, terwijl 21 procent zegt dat altijd te doen
  • 35 procent zegt dat de Wi-Fi-ervaring hun vluchtkeuze heeft beïnvloed
  • 72 procent gebruikt gratis Wi-Fi-verbindingen op luchthavens als die beschikbaar zijn
  • 73 procent heeft nog nooit betaald voor Wi-Fi op luchthavens voor zakelijk gebruik en voor persoonlijk gebruikt is dat zelfs 78 procent
 
Bedrijven hebben moeite veiligheidpolicies op te leggen voor mobiel werken
Tijdens het onderzoek van iPass is ook gekeken naar de mate waarin mobiele beveiliging een belemmering vormt voor het gebruik van gratis Wi-Fi. Dit illustreert de uitdaging die bedrijven hebben bij het opleggen van hun policies voor veilig mobiel werken.  
 
  • De helft van alle ondervraagde mobiele professionals zegt dat hun organisatie het gebruik van een privé apparaat (smartphone, tablet, laptop, etc. ) toestaat voor de toegang tot bedrijfsinformatie en systemen via publieke of remote Wi-Fi-verbindingen
  • 66 procent van de respondenten zegt zich zorgen te maken over de informatiebeveiliging bij het gebruik van gratis Wi-Fi-hotspots
  • Ondanks de geuite zorgen blijft 42 procent bedrijfsinformatie raadplegen via publieke Wi-Fi-verbindingen
  • 38 procent van de respondenten heeft nog nooit een VPN (Virtual Private Network) gebruikt om informatie te beschermen
  • Slechts negen procent vermeldt verlies van bedrijfsinformatie als één van de belangrijkste angsten bij diefstal of verlies van hun mobiele apparatuur. Zes keer zoveel ondervraagden maken zich meer zorgen over het verlies van contactinformatie (57 procent), terwijl bijna de helft (49 procent) vooral bang is foto’s te verliezen
 
Altijd en overal verbonden en productief blijven
"Mobiele professionals willen altijd en overal verbonden en productief blijven, in zowel hun zakelijke als persoonlijke leven," zegt Patricia Hume, chief commercial officer van iPass.  "Thuis, onderweg naar of tussen klantafspraken, in hun hotel en tegenwoordig zelfs tijdens het vliegen. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar Wi-Fi, vanwege de hogere snelheden, lagere kosten en betere gebruikerservaring dan via mobiele dataverbindingen. Met een doelgroep van mobiele werkers die inmiddels groter is dan één miljard, doen organisaties er verstandig aan hun medewerkers de connectiviteit te bieden waarnaar ze verlangen."
 
Reis- en verblijfkeuzes
"De Wi-Fi-ervaring krijgt een steeds grotere invloed op de reis- en verblijfkeuzes van mobiele professionals, zelfs op 10.000 kilometer hoogte," aldus Hume. "Ruim een derde van de ondervraagden voor ons onderzoek hebben hun vliegmaatschappij gekozen op het Wi-Fi-aanbod. Mobiele professionals zijn niet meer bereid uren zonder Internet-verbinding te vliegen, ze willen productief blijven of zich met eigen content vermaken tijdens die kostbare tijd."
 
Verschillende prioriteiten
"Bedrijven en mobiele professionals hebben verschillende prioriteiten m.b.t. Wi-Fi-connectiviteit," vervolgt Hume. "Medewerkers gebruiken grote hoeveelheden waardevolle data op hun smartphones, maar maken zich minder zorgen over het verliezen van gevoelige bedrijfsinformatie dan persoonlijke informatie. Daaruit blijkt het belang van organisaties hun medewerkers beter voor te lichten over de veiligheidsrisico’s van mobiel werken en richtlijnen daarvoor.  In het huidige Wi-Fi-landschap moeten mobiele professionals worden uitgerust met de tools om altijd en overal te kunnen werken, terwijl men tevens moet voorkomen dat bedrijfsinformatie wordt ontvreemd via publieke Wi-Fi-verbindingen."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wifi onmisbaar op vakantie
 Wireless speakers: Innovatieve technieken, ouderwetse garantievoorwaarden
 ICT-manager ziet slechte wifi als beperkende factor
 Vijf boosdoeners achter slechte wifi-verbindingen en hoe u deze kunt vermijden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10