zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kleine auto uit A-segment meest geďmporteerd uit Duitsland

15 november 2016 - De import van occasions groeit al enkele jaren sterk. Dit jaar zijn er al bijna 140.000 gebruikte personenauto’s geïmporteerd, evenveel als in heel 2015.

Meer dan de helft van deze importauto’s is afkomstig uit Duitsland. Het beeld dat dit alleen grote auto’s met uitgebreide opties zijn, blijkt toch niet te kloppen.



Nieuwe voertuigdata
Sinds kort is er nieuwe voertuigdata beschikbaar over de landen van herkomst van importauto’s. Daaruit blijkt dat occasions vooral vanuit landen direct om ons heen worden gehaald. Maar liefst 63 procent van alle geïmporteerde personenauto’s is in Duitsland gekocht. Ook België is met negentien procent van het totaal een belangrijke bron voor ons occasionaanbod. Ruim 80 procent komt dus uit onze directe buurlanden. Samen met Frankrijk en Spanje zijn deze vier landen verantwoordelijk voor bijna 90 procent van de import van onze occasions. Vanuit Spanje en Italië worden veel partijen ex-huurauto’s naar ons land gehaald. Bijna alle (96,7 procent) geïmporteerde occasions komen uit West-Europese landen. Import vanuit Oost-Europese landen is met in totaal 2,1 procent beperkt. Slechts 0,7 procent van de personenauto’s komt uit Noord-Amerika. Ook worden er occasions uit de Verenigde Arabische Emiraten en andere golfstaten gehaald.
 
Zeer jonge auto’s
Vooral jonge occasions auto’s worden nu veel naar ons land gehaald. Bij geïmporteerde personenauto’s tot 2 jaar oud ziet de top vijf landen er hetzelfde uit als voor de totale markt. Wel zijn de aandelen van Duitsland en België wat lager, en komen jonge occasions juist vaker uit Frankrijk, Spanje, Oostenrijk of Tsjechië.

Kleinere auto’s uit Duitsland
Duitsland staat vooral bekend als land waar duurdere Duitse auto’s, uitgerust met veel opties, vandaan worden gehaald. Uit de cijfers blijkt echter dat dit slechts een klein deel van de import van occasions uit Duitsland betreft. Tweederde van alle occasions die uit Duitsland wordt geïmporteerd zijn hatchbacks of kleine mpv’s.  Het aandeel van Duitsland in de occasionimport is zelfs het hoogste bij de kleinste auto’s uit het A-segment. Van deze auto’s, waaronder bijvoorbeeld de Toyota Aygo, komt 72 procent van de geïmporteerde occasions uit Duitsland. Naast Duitse merken worden er ook veel occasions van andere merken uit Duitsland geïmporteerd. Zo komt 91 procent van geïmporteerde Fiat Punto’s en zelfs 97 procent van de Mazda MX-5’s uit Duitsland. Merken die juist vaker uit andere landen komen zijn Renault en Volvo.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Autoverkoop in Nederland ver onder Europees gemiddelde
 Nederland opnieuw Europees koploper zuinige auto’s
 Millennial ziet milieuvriendelijke auto als beste keuze voor duurzamere toekomst
 Tweedehands auto populair
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10