zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eén op de vijf werknemers eet achter bureau

7 oktober 2016 - 21 procent van werkend Nederland eet zijn lunch regelmatig achter het bureau / op de werkplek. Iets meer dan de helft van alle werknemers legt elke dag zijn werk neer om te pauzeren, het laagste percentage van de onderzochte landen in Europa.

Dit blijkt uit het European Eating at Work onderzoek van Eurest, uitgevoerd door TNS onder 9.477 werknemers in tien Europese landen.
 
Lunchen met collega's
Op de vraag met wie er wordt geluncht, antwoordt 65 procent dat meestal met (bevriende) collega’s te doen. 25 procent van de werknemers zegt vaker met collega’s te willen lunchen. Er wordt gedacht dat dit helpt om de teamband te versterken. Een op de drie luncht meestal alleen, maar dit lijkt geen vrijwillige keuze. Remco Kokkelink, commercieel directeur bij Eurest: "Om de onderlinge band tussen collega’s te versterken en daarmee de teamprestaties te verbeteren, adviseren wij om een multifunctionele ruimte in te richten waar mensen niet alleen samen komen om te eten, maar ook meetings plannen of gewoon even ontspannen met een potje tafelvoetbal. U creëert hiermee als het ware het hart van de onderneming, waar mensen elkaar graag ontmoeten. Ook buiten de lunch om."
 
29 procent werkgevers bepaalt lunchpauze
Bij 71 procent van de Nederlandse bedrijven is de werknemer redelijk flexibel in het bepalen wanneer en waar er wordt geluncht; 35 procent kent überhaupt geen regels. De overige 29 procent geeft aan juist helemaal geen controle te hebben. Kokkelink: "In sommige gevallen zoals in winkels en fabrieken is het noodzakelijk om met roosters te werken. We adviseren wel om bij het indelen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van werknemers. De lunchpauze is voor veel mensen een belangrijk rustpunt en een moment om op te laden voor de rest van de dag. Rekening houden met voorkeuren, draagt bij aan de productiviteit en inzetbaarheid van het personeel.?
 
Boterham onverminderd populair
De belegde boterham is in Nederland nog steeds het favoriete lunchgerecht, gevolgd door fruit, warme snacks en een kommetje soep. Ook in het merendeel van de andere Europese landen is de sandwich het populairst. In Nederland koopt zeventien procent de lunch in het bedrijfsrestaurant, maar het overgrote merendeel gaat voor de zelfgesmeerde bammetjes.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
 ‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
 De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwen kiezen voor gezonde lunch, mannen voor vlees
 Nederlander nauwelijks buiten onder werktijd
 'Baas moet zorgen voor gezonde lunch'
 Mannen zoeken tijdens lunch nieuwe hamer, vrouwen een nieuw topje
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
Bijna alle Nederlanders ervaren werkstress (5) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Arcadis 19.45  3.6 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.18  -4 %
Advanced met 38.69  -1.9 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street start rustige week in het groen
Wall Street richting hoger slot
meer beurs
top10
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
Ronald Doesburg wint Young Captain Award 2017
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
meer top 10
vacatures
meer vacatures