zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cloud-opslag wint terrein bij consument

27 september 2016 - Belangrijke foto’s, video’s en documenten bewaren we graag zorgvuldig en één op de drie Nederlanders kiest daarom voor opslag in de cloud. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim 1.000 respondenten.

Naar verwachting gaat het aantal cloud-gebruikers de komende tijd zelfs verder stijgen. Een kwart van de niet-gebruikers geeft namelijk aan in de toekomst over te willen stappen.


Bestanden opslaan in de cloud is zeker bij de jongere respondenten van achttien tot 34 jaar populair: ruim de helft maakt gebruik van online opslagdiensten. "Deze groep is opgegroeid met internet en cloud is voor hen gesneden koek. Dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is, blijkt ook uit het onderzoek. veertien procent van de niet-gebruikers wil wel opslaan in de cloud, maar weet niet precies hoe het werkt," stelt Richard Dusink, directeur netwerkcommunicatie bij Reggefiber.

Vol geheugen
Naast cloud-oplossingen zoals Dropbox, Google Drive en iCloud, gebruiken Nederlanders hun desktop of laptop, een externe harde schijf en hun smartphone als opslagmedium. Dat deze apparaten geen onbegrensde opslag bieden, merkt bijna 40 procent van de respondenten. Zij geven aan soms de melding te krijgen dat het geheugen vol is en dat er dus ruimte vrijgemaakt moet worden.
"Het is niet zo gek dat we tegen grenzen aanlopen als je alleen al bedenkt hoeveel foto’s en video’s er dagelijks gemaakt worden," zegt Dusink. "We beschikken met zijn allen over een heleboel MB’s aan data en dat aantal blijft groeien. Cloud-opslag biedt mensen een veilig alternatief, dat bovendien minder aan limieten is gebonden."

Backup en overal toegang
Niet alleen de ruime opslagmogelijkheden maakt de cloud een populaire optie. Met cloud-opslag is er altijd een backup van waardevolle bestanden. Gebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken over een verouderde externe schijf die misschien weleens kan crashen. Dusink voegt toe: "Bovendien zit u met de cloud niet vast aan één apparaat. Vrijwel alle diensten zijn via elke laptop, tablet of smartphone toegankelijk, als u maar verbonden bent met internet. Een stabiele verbinding met veel bandbreedte is daarbij dus wel cruciaal. Neem het uploaden van foto’s of video’s: hiervoor is veel capaciteit nodig. Het beste kunt u dit thuis doen, bijvoorbeeld met een glasvezelverbinding. Dit gaat snel en u verbruikt zo geen kostbare mobiele data."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kwart maakt nooit back-up van smartphone
 'Vertrouw niet op de back-up, maar controleer hem´
 Wat is cloud backup en wat moet u ermee?
 Zes vragen over back-ups die iedere IT-manager zich moet stellen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10