zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Prinsjesdag pakt voor 72 procent Nederlanders anders uit

22 september 2016 -  72 procent van de Nederlanders heeft de consequenties van Prinsjesdag ten aanzien van hun persoonlijke situatie verkeerd ingeschat. Van de modaal verdieners, met een bruto maandsalaris van 2.800 euro, dacht 70 procent dat het netto salaris zou dalen of gelijk zou blijven.

Dit terwijl uit de feiten blijkt dat het netto salaris van modaal verdieners juist zal stijgen. De Nederlanders die minder dan modaal verdienen gaan er door de Prinsjesdagmaatregelen ook op vooruit. Dit is tegen de verwachting in van 73 procent van deze groep. Ook van de boven modaal verdieners had 73 procent de consequenties voor hun persoonlijke situatie negatiever ingeschat dan deze zullen uitpakken in 2017. Dit blijkt uit onderzoek van Raet onder ruim 1.000 Nederlanders.


 
Verwachting versus feiten
Direct na de troonrede heeft Raet de maatregelen van Prinsjesdag doorgevoerd in een rekenmodel dat laat zien wat Nederland netto overhoudt van een brutosalaris. Modaal verdieners gaan er in werkelijkheid gemiddeld 0,21 procent op vooruit. Voor de mensen die minder dan modaal verdienen betekenen de maatregelen een gemiddelde stijging van 0,62 procent. Nederlanders die bovenmodaal verdienen gaan er het minst op vooruit. Hun netto salaris zal gemiddeld stijgen met 0,16 procent.
Joke van der Velpen, Senior kennismanager Wet & Regelgeving bij Raet: "De vertaling van maatregelen naar de persoonlijke situatie is iets waar u echt even de tijd voor moet nemen. Bovendien is het een vak apart. Geen wonder dat meer dan de helft van de Nederlanders niet precies kan inschatten wat de consequenties van de Troonrede zijn. Toch is inzicht belangrijk om weloverwogen keuzes te maken voor de uitgaven van 2017."

Bruto-netto berekening
Op de website van Raet kunnen Nederlanders het hele jaar door het nettoloon berekenen op basis van hun bruto salaris. Dit is een zeer nauwkeurige berekening, waarbij ook verschil in cao’s en persoonlijke omstandigheden worden meegenomen.
Direct na de troonrede verwerkt Raet de maatregelen, speciaal voor mensen die willen weten welk effect Prinsjesdag heeft op hun persoonlijke netto salaris.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander vindt Prinsjesdag ‘ver-van-mijn-bedshow’
 'Rijken worden rijker na Prinsjesdag'
 Prinsjesdag 2015: infographic voor werknemers
 Verhoging AOW-leeftijd: kostenbesparing of lastenverzwaring?
 
 
reacties
 
Laura  |   | 
22-09-2016
 | 
08:13 uur
Dit stukje klopt niet 'Modaal verdieners gaan er in werkelijkheid gemiddeld 0,21 procent op vooruit. Voor de mensen die minder dan modaal verdienen betekenen de maatregelen een gemiddelde stijging van 0,62 procent. Nederlanders die bovenmodaal verdienen gaan er het meest op vooruit. Hun netto salaris zal gemiddeld stijgen met 0,16 procent' 0,16% is niet het meest, maar het minst.
Laura  |   | 
22-09-2016
 | 
08:13 uur
Dit stukje klopt niet 'Modaal verdieners gaan er in werkelijkheid gemiddeld 0,21 procent op vooruit. Voor de mensen die minder dan modaal verdienen betekenen de maatregelen een gemiddelde stijging van 0,62 procent. Nederlanders die bovenmodaal verdienen gaan er het meest op vooruit. Hun netto salaris zal gemiddeld stijgen met 0,16 procent' 0,16% is niet het meest, maar het minst.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10