zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kwart maakt nooit back-up van smartphone

23 augustus 2016 - Bijna een kwart van de Nederlanders (23,6 procent) maakt nooit een back-up van de smartphone. Dit blijkt uit onderzoek door Multiscope in opdracht van internetvergelijk.nl. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat back-ups in de cloud, op de eigen computer en op een externe harde schijf ongeveer even populair zijn.

 Het lijkt erop dat nog niet iedereen zich bewust is van de zeer waardevolle informatie die we op onze smartphone bewaren.


"Onze smartphone bevat ons complete telefoonboek met alle belangrijke contactgegevens, veelal onze agenda, belangrijke documenten, foto's en video's. Toch kiest een kwart van de Nederlanders ervoor om nooit een back-up te maken en die gegevens op geen enkele manier veilig te stellen. Dit is opvallend, vooral omdat er verschillende mogelijkheden zijn om een reservekopie te maken en fabrikanten dat zo eenvoudig mogelijk maken," aldus Marnix de Munck van internetvergelijk.nl.

Verschillende back-up mogelijkheden even populair
Multiscope deed in opdracht van internetvergelijk.nl onderzoek naar de wijze waarop Nederlanders back-ups maken van hun smartphone. Hieruit blijkt dat 23,6 procent nooit een back-up maakt. 39,5 procent van de mensen maakt een back-up in de cloud, 38,1 procent maakt de back-up op een externe harde schijf en 36,1 procent doet dat op een computer, laptop of een tablet. Dit geeft aan dat de methoden om een back-up te maken ongeveer even populair zijn.

Het belang van een back-up van de smartphone
Het grootste deel van de Nederlanders kent blijkbaar het belang van een goede back-up van de smartphone, al is ongeveer een kwart zich daar nog onvoldoende van bewust. Toch is een back-up eenvoudig te maken. Bezitters van een iPhone kunnen een back-up maken vanuit de Instellingen - iCloud - iCloud-reservekopie. Gebruikers van Android kunnen vanuit het instellingenmenu klikken op 'Back-up maken en resetten' en vervolgens de slider naast 'Back-up maken van mijn gegevens' omzetten.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Vertrouw niet op de back-up, maar controleer hem´
 Tips om een goede back-up te maken van uw smartphonegegevens
 Wat is cloud backup en wat moet u ermee?
 Toename data vergroot belang back-up
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10