zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zonder Interne Agile coaches is doorontwikkeling Agile kansloos

23 augustus 2016 - Binnen Agile organisaties is het nastreven van volledige transparantie en openheid een belangrijk Agile aspect. Uit een grootschalig onderzoek van Xebia blijkt echter dat bij 94 procent van de organisaties met 100 of meer werknemers geen sprake is van een volledige openheid en transparantie.

Zou het echt zo zijn, dat bij minder dan een op de tien organisaties het belang van volledige transparantie en openheid onderkend wordt? Helaas is dit onbegrijpelijk, maar ook de harde realiteit.  


Enrique Zschuschen, business unit manager Agile Coaching bij Xebia zegt hierover: "Bij bijvoorbeeld het proces rondom de Portfolio Wall is deze volledige openheid cruciaal om optimaal te kunnen renderen. Dit is naar verwachting de achterliggende reden voor de hoge mate van ontevredenheid over de invoering van Agile".
 
Opleiden interne Agile Champions
Om op de middellange termijn onafhankelijkheid te zijn van externe Agile consultants en tevens op de lange termijn te borgen dat de Agile mind-set gehandhaafd blijft binnen de organisatie, dienen interne Agile Champions opgeleid te worden. Deze interne Agile coaches dragen het Agile gedachtegoed uit tijdens en na afloop van de transformatie. De Agile Champions ondergaan meestal een speciaal en uniek trainingsprogramma om in een periode van vier tot zes maanden opgeleid te worden tot een Agile Champion. Zo vroeg mogelijk in het verandertraject wordt er een gezamenlijke selectie gedaan van de kandidaten voor dit traject. Nadat de Agile Champions volledig opgeleid en gecoacht zijn kunnen zij zelfstandig nieuwe teams opstarten, coachen en training geven. Maar wordt het opleiden van interne ‘Agile Coaches’ ook ervaren als een ‘must’ om het Agile gedachtengoed te borgen? Helaas ervaart slechts zestien procent van de organisaties dit ook daadwerkelijk als onmisbaar. Bij twaalf procent wordt dit zelfs als onbelangrijk bestempeld. Dit zijn volgens Enrique Zschuschen organisaties waar het behouden van het Agile gedachtengoed per definitie kansloos is: "Wanneer de Agility van de organisatie laadt afhangen van externe en niet van interne Agile Champions, dan zal Agile nooit een onderdeel van de DNA van een organisatie kunnen worden."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Agile zorgt voor balans tussen Innovatie, Marktaandeel en Kosten
  Management remmende factor bij opschalen Agile
 Waarom zou uw bedrijf een Agile Coach nodig hebben?
 De mens als kritische succesfactor van projectteams
 
 
reacties
 
Bas Kooijman  |   | 
18-12-2017
 | 
17:47 uur
Leuk en inspirerend artikel om te lezen. Graag doe ik een aanvulling: ook de HR afdeling speelt een belangrijke rol hierbij. Zij moeten bijvoorbeeld bepalen wat voor competenties belangrijk worden, hoe ontwikkeling, beloning en waardering nu gaan plaatsvinden etc.
Annick van Leeuwen  |   | 
5-03-2018
 | 
14:44 uur
Interessant om te zien dat de meningen zo verdeeld zijn over het wel of niet opleiden van Agile Champions. Wellicht is het belang van zo'n coach nog niet voor iedere organisaties duidelijk.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10