zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkzoekende solliciteert graag via mobiel device

11 augustus 2016 - Indeed brengt inzicht in de veranderende manieren van werven en solliciteren met eigen data-analyses en (externe) onderzoeken. Uit recent onderzoek van Indeed blijkt dat de helft van de 619 ondervraagde sollicitanten mobiel solliciteren handig vindt.

Zo’n 44 procent van de werkzoekenden geeft zelfs aan (zeer) waarschijnlijk gebruik te gaan maken van een mobiel platform om te solliciteren. Bij 84 procent van de 318 ondervraagde HR-managers speelt mobiel solliciteren dan ook een belangrijke rol in het bedrijf. Activiteiten als werven en solliciteren vinden duidelijker steeds vaker plaats via mobiele devices. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau TeamVier.



One click
De voorkeur voor mobiel solliciteren geldt vooral voor jongeren van achttien tot en met 24 jaar, en minder voor ouderen van 45 tot en met 65 jaar (59 procent tegenover 42 procent). Zo’n 22 procent van de ondervraagden verwacht daarvoor een ‘one click’-toepassing. Bijvoorbeeld in de vorm van een button ‘Solliciteer direct’, waarmee de persoonlijke gegevens door het platform worden doorgestuurd naar de potentiële nieuwe werkgever. Dertig procent van de sollicitanten vult liever zelf de benodigde gegevens in op een mobielvriendelijk sollicitatieformulier. 44 procent ziet graag een combinatie van ‘one click’ en een invulformulier.

Mobielvriendelijke procedures
Uit het onderzoek van Indeed blijkt voorts dat circa een kwart van de bedrijven een mobielvriendelijke website heeft. Ongeveer een vijfde van de ondervraagde HR-managers hanteert mobielvriendelijke wervingsprocedures. Mobiel solliciteren kan bij die bedrijven via een mobielvriendelijk online sollicitatieformulier (37 procent), een ‘one click’-toepassing (29 procent) of een combinatie van beide (33 procent). 57 procent van het verkeer op de website van Indeed in Nederland is afkomstig van een mobiel device.

Over het onderzoek
Indeed onderzocht de wensen en ervaringen van werknemers en werkgevers tijdens sollicitatieprocedures. De focus lag op hoe werkzoekenden het liefst solliciteren en vooral welke mogelijkheden HR-managers bieden om te solliciteren. Van de 318 HR-managers in Nederland, die meededen aan het onderzoek, bieden 268 een mobielvriendelijke sollicitatieprocedure. 43 procent van de ondervraagde HR-managers is tussen de achttien en 34 jaar, 35 procent is tussen de 35 en 49 jaar en 22 procent tussen de 50 en 65 jaar. Er deden iets meer mannelijke (59 procent) dan vrouwelijke HR-managers (41 procent) mee aan het onderzoek. 57 procent van de ondervraagde HR-managers heeft een leidinggevende functie, 24 procent werkt in het middenkader en elf procent is bedrijfsleider.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Uitgaven mobile search nog nooit zo hoog
 Smartphones en tablets in trek om HR-zaken te regelen
 Investeren in ‘mobile’ loont
 Veel draagvlak videosollicitatie onder starters
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10