zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topsporters ook op de weg populair

8 augustus 2016 - We hopen natuurlijk dat onze Hollandse topsporters tijdens de Olympische Spelen in Rio veel medailles in de wacht gaan slepen. Wellicht een mooie voorbode voor succesvolle Spelen zijn de uitstekende prestaties van het supersportsegment in Nederland.

Verkopen van nieuwe auto’s uit het supersportsegment groeiden dit jaar met maar liefst 29 procent. Vooral de Porsche 911 is in trek.


 
Nieuwe sportauto's
In de eerste helft van 2016 zijn er 432 nieuwe sportauto’s verkocht. Dat zijn er 96 meer dan in de eerste helft van 2015 (+29 procent). En dat was al 22 procent meer dan de verkopen in de eerste helft van 2014. Er is een duidelijke trend dat de verkopen van deze exclusieve auto’s weer sterk aantrekken. Tijdens de crisis enkele jaren geleden zijn de verkopen in dit segment fors gedaald. Nu komen verkopen voor het eerst weer boven het niveau van 2007 uit. Afgelopen half jaar zijn er al meer sportauto’s verkocht dan gedurende de crisisjaren van 2009 tot 2011 in een heel jaar. Het economisch herstel lijkt een belangrijke reden voor de groeiende verkopen in het supersportsegment.

Porsche dominant
In de sportautomarkt is de Porsche 911 dominant. Zeven van de tien nieuw in ons land verkochte sportauto’s zijn Porsche 911’s. Verkopen van dit model groeiden dit jaar zeer sterk (+60 procent).
Op de tweede plaats staat een opvallende auto: de elektrische BMW i8. Dit jaar liggen de verkopen daarvan wel een stuk lager dan vorig jaar. Vorig jaar was dit innovatieve model net uit en was er veel belangstelling voor. Dit jaar komt de Ferrari 488 sterk binnen op de derde plek. Met 21 exemplaren in de eerste helft van het jaar liggen verkopen een stuk hoger dan die van de voorganger, de Ferrari 458. Ook is het daarmee de meest verkochte Ferrari geworden. Vorig jaar was dat nog de Ferrari California. De top 10 sluit af met de indrukwekkende Lamborghini Aventador en McLaren 675LT.
Door gedaalde verkopen zijn dit jaar uit de top tien verdwenen: de Donkervoort D8 GTO, Lamborghini Huracán, Aston Martin Vanquish, Porsche 918 Spyder en Jaguar XK. Van deze twee laatsten is dit jaar geen enkel nieuw exemplaar in ons land meer geregistreerd.

Snelste 911
Welke type wordt er nu het meest verkocht van de Porsche 911? Van de drie verkrijgbare carrosserievarianten van de 911 is de coupé met 160 exemplaren dit jaar het populairst in ons land. De verkopen van zowel de coupé als de cabriolet stegen in 2016 met ruim 80 procent. Verkopen van de minst verkochte variant, de targa, daalden dit jaar (-twaalf procent). Op uitvoeringsniveau valt op dat de duurste en snelste uitvoeringen (Turbo S en GT3 RS) dit jaar veel gekocht zijn.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  V40 meest populaire leaseauto onder vrouwen
 Nederland goedkoop qua autohuur
 Acht vragen en antwoorden over zakelijk autodelen
 Oudere klassieke auto steeds meer gewild
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10