zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Welke apps slaan cache op en welke niet?

25 juli 2016 - AVG Technologies heeft bekendgemaakt dat Snapchat, YouTube en Google Maps de meeste hulpbronnen van Androidapparaten kunnen gebruiken. Het AVG Android App Prestatie- en Trendrapport H1 2016 schetst welke populaire apps het grootste effect hebben op de accu, opslag en data. Met name foto-, video- en locatieapps gebruiken veel energie.

Het H1 2016-rapport besteedt ook aandacht aan de ʹmeest verbeterdeʹ apps, zoals Netflix. Dat was voorheen nog een grootverbruiker van hulpbronnen maar staat dit keer niet in de top tien. Ook AppLock, een wachtwoordbeveiliger voor smartphones die voorkwam in de huidige top tien van veel energie verbruikende apps, heeft haar prestatie verbeterd sinds april. Mogelijk heeft de laatste update het probleem verholpen.



Interne testen
Uit interne testen van het gedrag van meest gebruikte apps blijkt dat, ondanks het feit dat Snapchat afbeeldingen en videoʹs verwijdert uit gesprekken, de cache van de app maar deels wordt gewist. Daarnaast is ontdekt dat YouTube een aanzienlijke hoeveel cachebestanden opslaat, tot wel 270 MB. De rest van de apps in AVGʹs top tien-lijstjes voor het eerste halfjaar zijn over het algemeen vergelijkbare berichten-, video-, muziek- en shoppingapps. Geen verrassing als het gaat over lijstjes van apps die hulpbronnen belasten. Echter, een interessante uitzondering op dit patroon is de app van The Weather Channel. Deze initieert bij het opstarten (wat gebruikers zich waarschijnlijk niet realiseren) en doet direct een beroep op uw netwerk.

Grillig appgedrag
"Ons laatste rapport brengt wat grillig appgedrag aan het licht. Ik vraag me bijvoorbeeld af waarom een weerapp constant moet zijn verbonden in plaats van dat deze wordt bijgewerkt op verzoek," aldus Tony Anscombe, senior veiligheidsevangelist voor AVG Technologies. "U kunt ook stellen dat Snapchat haar Mission Impossible-achtige ʹzelfvernietigingsbenaderingʹ tot messaging ondermijnt door het bewaren van cachebestanden. Ten slotte, als u meer dan een paar van deze apps of types apps op uw telefoon of tablet hebt staan kunnen zij de oorzaak zijn van die irritante meldingen over een bijna lege batterij of weinig opslagruimte."

Trends in appgebruik
Het rapport bracht ook wat andere interessante algemene trends aan het licht over appgebruik, waaronder:

-- De gemiddelde huidige gebruiker van een Android smartphone of tablet heeft 33 apps geïnstalleerd op het apparaat.
-- Onder de 50 meest gebruikte apps staan logische vermeldingen, zoals Androidʹs eigen Google zoekveld en YouTube, maar ook een paar verrassingen, waaronder TripAdvisor dat steeds meer bezoekers van haar
website naar de mobiele app leidt.
-- Zeven van de top tien meest gebruikte smartphones zijn Samsung Galaxy S-toestellen van twee tot vier jaar oud. Sony Xperia-apparaten vervullen de rest van plekken.

Een alles-in-één schoonmaker en optimizer kan helpen de apps die veel hulpbronnen op uw apparaten gebruiken onder controle te houden.

Het volledige rapport kan hier worden gedownload.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mobiele apps die onderling informatie uitwisselen zijn gevaarlijk
 22 procent Nederlanders gebruikt werkgerelateerde apps op maat
 Nederlander monitort gezondheid 'smart'
 Vijf handige apps voor automobilisten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10