zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financials - ondanks hoge werkloosheid - positief over arbeidsmarkt

18 juli 2016 -  Hoogopgeleide financials zijn, ondanks de hoge werkloosheid van twaalf procent, positief over de arbeidsmarkt. Een op de vijf kwalificeert de huidige situatie als (zeer) gunstig. 40 procent verwacht dat de arbeidsmarkt zich het komende jaar nog (veel) gunstiger ontwikkelt.

Werkgever, functie en arbeidsvoorwaarden worden daarentegen lager gewaardeerd in vergelijking met andere functiegroepen. Daarmee is de financial het minst tevreden over de eigen baan. Dit blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2016 onder ruim 4.000 hbo+’ers tot 45 jaar.


 
Weinig baanzekerheid
Naast de relatief hoge werkloosheid onder financials, is ook de baanzekerheid laag: 21 procent verwacht binnen een jaar (misschien) hun baan te verliezen. 23 procent van de financials denkt niet binnen een jaar een nieuwe baan te kunnen vinden. Dit is het hoogste percentage van alle functiegroepen. Garikai van Weydom, researcher bij de Persgroep Employment Solutions bij Intermediair: "De afgelopen jaren heeft vooral de financiële sector klappen gekregen. Financials ondervinden dan ook nog steeds naweeën van de bankencrisis wat de mogelijke reden kan zijn dat de werkloosheid hoger is dan bij hoogopgeleiden in andere functiegroepen. Het vertrouwen in de arbeidsmarkt lijkt echter wel weer te groeien door de aantrekkende markt."

Collega’s belangrijkste reden om werkgever trouw te blijven
Ondanks dat hoogopgeleide financials hun huidige werkgever, functie en arbeidsvoorwaarden als laagste waarderen, zijn ze in vergelijking met andere functiegroepen niet actiever op zoek naar een andere baan. Belangrijkste reden om trouw te blijven aan de huidige werkgever, is het hebben van prettige collega’s. Dit wijkt af van de gemiddelde hoogopgeleide, die de inhoud van werk het meest belangrijk vindt. Een dertiende maand, gevolgd door de mogelijkheid om thuis te werken en reiskostenvergoeding worden genoemd als meest gewenste arbeidsvoorwaarden.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Interimmarkt financials trekt weer aan
 Senior financials gaan voor carričrestap in 2016
 Europese CFO’s minst optimistisch over economische ontwikkeling
 Vraag naar financieel specialist blijft dalen
 
 
reacties
 
peter zzp-boekhouder  |   | 
18-07-2016
 | 
08:16 uur
De arbeidsmarkt ontwikkelt zich en de hoogopleide financial dient mee te veranderen. Voor de laag of gemiddeld opgeleide financial liggen de kaarten anders, door de automatisering zullen nog meer van die banen gewoon vervallen. In de accountancy krijg je een switch naar de meer adviserende kant dan het boekwerk. Tip vooral in beweging blijven, flexibel zijn n meegaan met de flow en automatisering

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10