zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IoT gaat mainstream

15 juli 2016 - Vodafone publiceert voor de vierde keer zijn jaarlijkse IoT Barometer, het onderzoek onder bedrijven wereldwijd naar innovatie en investeringen in IoT of het ‘internet der dingen’. IoT is de evolutie van de nieuwe generatie apparaten en processen die middels intelligente netwerktechnologie geavanceerde toepassingen mogelijk maakt.

Aan het onderzoek, dat in april en mei 2016 is uitgevoerd door Circle Research, deden circa 1.100 bedrijven mee uit Australië, Brazilië, Canada, China, Duitsland, India, Ierland, Italië, Nederland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Turkije, De Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.


 
Bevindingen
Uit de Vodafone IoT Barometer 2016 komt naar voren dat:
 
  • 89 procent van de bedrijven die in IoT investeren hun budget in de afgelopen 12 maanden heeft verhoogd;
  • 76 procent van alle geïnterviewde bedrijven van mening is dat IoT-technologie cruciaal is voor organisaties om in de toekomst succesvol te zijn;
  • 63 procent van de IoT-gebruikers aanzienlijke investeringsrendementen ziet, vergeleken met 59 procent vorig jaar;
  • IoT-investeringen nu 24 procent van het gemiddelde IT-budget uitmaken, vergelijkbaar met cloud computing en data analytics.
 
Reguliere bedrijfsvoering
Uit het onderzoek blijkt ook dat IoT-technologie bij steeds meer bedrijven een belangrijke plaats inneemt in de reguliere bedrijfsvoering. Enkele hoogtepunten:
 
  • 48 procent van alle geïnterviewde bedrijven gebruikt IoT-technologie om grootschalige bedrijfsveranderingen door te voeren, een percentage dat oploopt tot zelfs 61 procent in Azië-Pacific;
  • 52 procent van alle geïnterviewde consumentenelektronica-bedrijven gebruikt IoT-technologie als basis voor een nieuwe generatie toepassingen voor connected homes;
  • 46 procent van alle geïnterviewde bedrijven geeft aan in de komende twee jaar nieuwe, op IoT-gebaseerde producten en diensten te gaan ontwikkelen.
 
Nieuwe revolutie
Erik Brenneis, Directeur IoT bij Vodafone Group: "Driekwart van de bedrijven die aan het onderzoek hebben meegewerkt, ziet inmiddels in dat het ‘internet der dingen’ een nieuwe industriële revolutie is die de manier waarop mensen werken en leven voorgoed zal veranderen. Ongeveer de helft van de bedrijven, verspreid over uiteenlopende landen en sectoren, geeft in ons onderzoek aan dat ze de komende twee jaar in miljoenen apparaten en processen intelligente netwerkverbindingen willen gaan inbouwen. In 2016 is het ‘internet der dingen’ onderdeel van de reguliere bedrijfsvoering geworden."
 
De Vodafone IoT Barometer 2016 is hier in te zien. Voor een overzicht van voorbeelden, waaronder zelfrijdende auto’s, slimme elektriciteits- en gasmeters en het op afstand monitoren voor thuis- en zakelijk gebruik, klik hier

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf overwegingen bij het kiezen van een Internet of Things-netwerk
 Aantal IoT-apparaten gaat mobiele telefoons voorbij
  IoT vraagt om een andere kijk op beveiligen
 Internet of Things: mis de boot niet!
 
 
reacties
 
Vodafone  |   | 
19-10-2017
 | 
11:18 uur
Vodafone heeft vaker van dit soort interessante alternatieven. Ze organiseren ook jaarlijks het Mobilewidgetcamp wat ook interessant is om te volgen. Daar kunnen apps en widgets ontwikkeld worden voor de mobiele markt.
John  |   | 
20-10-2017
 | 
06:16 uur
Ze organiseren ook jaarlijks het Mobilewidgetcamp wat ook interessant is om te volgen. Daar kunnen apps en widgets ontwikkeld worden voor de mobiele markt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10