zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft beroepsbevolking wil ‘ouwelullendagen’ houden

14 juli 2016 - Aan 3.590 personen uit de Nederlandse beroepsbevolking is gevraagd in welke mate men het eens is met de stelling ‘De leeftijdsdagen (ook wel seniorendagen of 'ouwelullendagen' genoemd) moeten voor iedereen worden afgeschaft’. Precies de helft van de beroepsbevolking is het oneens met deze stelling en twintig procent is het eens.

Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. De overige 30 procent stonden er neutraal tegenover. Tussen de generaties zien we de nodige verschillen. Hoe ouder de doelgroep, des te vaker men oneens was met de stelling. 63 procent van de vijftigplussers is tegen afschaffen van de ouwelullendagen. Opvallend is wel dat de groep die het (zeer) mee eens is met de stelling nagenoeg gelijk is binnen de generaties. Dit ligt rond de twintig procent.


 
In de transport, bouw, overheid en zorg ziet men het minste in het afschaffen van de seniorendagen
Wanneer wordt ingezoomd op de verschillende sectoren, zien we grote verschillen als het gaat om voorkeuren voor het behoud van de seniorendagen. Bijna tweederde van de werknemers in de transport/vervoer en opslag ziet niets in het afschaffen van de seniorendagen. Andere sectoren waar dit ook niet op veel steun hoeft te rekenen zijn bouwnijverheid, openbaar bestuur, industrie en de zorg. Daarentegen is er binnen de zakelijke dienstverlening en landbouw, bosbouw en visserij slechts sprake van een kleine groep die graag wil vasthouden aan de seniorendagen. Geert-Jan Waasdorp, directeur van arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group: "Seniorendagen staan steeds vaker ter discussie bij cao-onderhandelingen. Ze staan symbool voor de verschillen tussen generaties op de werkvloer, en geven argumenten aan werkgevers over kosten en de onaantrekkelijkheid van de vijftigplusser. Werkgevers en werknemers doen er verstandig aan om deze dagen om te zetten in scholingsdagen om de groep aantrekkelijk te houden in plaats van ze onaantrekkelijk te maken met een kadootje uit de tijd dat mensen rond hun zestigste met pensioen gingen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Toenemend gebruik van slimme apparaten onder senioren
 Senior financials gaan voor carrièrestap in 2016
 Werkende senioren gezonder dan gepensioneerden
 Consumentenvertrouwen senioren is ver te zoeken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10