zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Elf leiderschapskenmerken die cruciaal zijn voor succes

13 juli 2016 - Leiderschap kent vele definities en bedrijven hebben vele soorten leiders. Allemaal met hun eigen methodes, instellingen en gedrag. In Nederland gaat goed leiderschap hand in hand met cultuur, missie, visie en kernwaarden. Met een nadruk op procesverbetering en aanpassingsbereidheid, is het essentieel dat het management elke dag opnieuw en in elke situatie optimaal presteert.

Hoe u zo´n succesvol leider wordt? Dale Carnegie Training zet elf leiderschapskenmerken op een rij die continu succes helpen garanderen.


 
Betrokkenheid: blijf betrokken bij uw medewerkers om een stevige fundering voor vooruitgang te creëren.

Betrouwbaarheid: toon u verantwoordelijk voor uw daden en beslissingen; dit is essentieel voor een sterke cultuur en gezond werkklimaat.

Focus: een duidelijke en definieerbare missie helpt bij het creëren van een stabiele basis voor teambuilding en kansen grijpen.

Eerlijkheid: als u bekend staat als een betrouwbaar en integer leider, kunt u ook in moeilijke tijden rekenen op de steun van uw team.

Interactie: alleen als u uw mensen de kans geeft hun ideeen en problemen openlijk te uiten, bent en blijft u succesvol.

Dienstbaarheid: het creeren van positieve relaties op de werkvloer draagt direct bij aan groei en succes.

Behulpzaamheid: coach uw team door vragen te stellen en begrip te tonen. Talentmanagement, passende opleidingen en begeleiding stimuleren het uiten van ideeën en de betrokkenheid van uw team.

Ethiek: een gezonde werkrelatie kenmerkt zich door een focus op succes en eerlijkheid. Dit vereiste totale openheid en interactie.

Competentie: kennis en inzet zijn essentieel voor succes. Op iedere afdeling en in elke functie zijn dus de best mogelijke mensen nodig. Niet alleen uw eigen competentie is van belang, ook die van uw teamleden is cruciaal.

Overtuigingskracht: overtuig en zet dingen in werking met informatie en begeleding. Leg doelstellingen en visie overtuigend uit.

Samenwerking: leiderschap is altijd een combinatie van bongenootschappen sluiten en individuele inzet. Geef het goede voorbeeld!
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Topambtenaren overschatten eigen ethisch leiderschap
 Leidinggevende overschat zichzelf op bevlogen leiderschap
 Zelfsturende organisaties blinken uit in leiderschap
 De echte waarde van coachend leiderschap
 
 
reacties
 
peter zzp boekhouder  |   | 
13-07-2016
 | 
09:18 uur
De bovenstaande kwaliteiten komen goed tot uiting in de film Inviuctus waar Morgan Freeman Nelson Mandela speelt en de donkere en blanke bevolking de waarde van hun cultuur/kernwaarden laat zien en ze - in de film althans- laat samenwerken. Andere mooie films over samenwerking zijn de honkbalfilm We are Mrashall en de films Coach Carter en Any Given Sunday . Andere film over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling is de Zweedse film As it is in Heaven, waarvan deel twee vanaf volgende week in de bios is te zien. Het aspect focus komt goed aan bod in Peacefull Warrior naar het gelijknamige boek van Dan Millmann. Filmbeelden spreken het onderbewuste aan, waardoor je als coach, manager eerder de brug kan slaan met je medewerkers over hoe ze de filmbeelden en personages in zichzelf en in de organisatie herkennen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10