zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

63 procent meer vraag naar Supply Chain Managers

13 juli 2016 - Er is een flinke groei in vraag naar Supply Chain Managers (+63 procent) en Planners. Het aantal vacatures binnen het totale vakgebied Supply Chain Management is in het tweede kwartaal met ruim vier procent gestegen ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar geleden.

Aandacht voor ketensamenwerking en efficiënte uitvoering zorgen voor de groei in de vraag naar deze profielen. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.


De vraag naar Supply Chain Managers stijgt met maar liefst 63 procent in het tweede kwartaal van 2016 ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. "Het inrichten van nieuwe delivery concepten en de focus op het optimaliseren van de planning en logistiek binnen zowel de industrie als logistieke dienstverlening zorgen voor een toenemende vraag naar Supply Chain Managers," aldus Hilbrand van der Kooi, Business Development Manager SCM&P bij Yacht.

Indicator arbeidsmarktspanning
Naast de vraag naar Supply Chain professionals is nu ook het aanbod van professionals in kaart gebracht tot op regionaal niveau. Bronnen die gebruikt worden om dit aanbod inzichtelijk te maken zijn afkomstig van CBS, EuroStat en het UWV en worden aangevuld met Yacht’s eigen Beroeps Arbeidsmarkt Survey. De vraag gedeeld door het aanbod levert de arbeidsmarkt spanningsindicator op.
De arbeidsmarkt spanningsindicator voor Supply Chain Management staat voor dit kwartaal op 1,4: een krappe arbeidsmarkt. Op regionaal niveau zien we grote verschillen. Duidelijk waarneembaar is de zeer krappe arbeidsmarkt voor Supply Chain professionals rondom de Nationale Transport As (van de haven van Rotterdam naar het Duitse achterland). Opvallend is ook de spanning in de regio’s Utrecht en Zwolle. In die regio’s is de afgelopen periode flink geïnvesteerd in warehouse en distributie faciliteiten. "Met dit gedetailleerde inzicht in de arbeidsmarkt kunnen werkgevers hun recruitment strategie optimaliseren en biedt Yacht professionals maximaal inzicht in hun kansen op de arbeidsmarkt," aldus Van der Kooi.

Vroegtijdig zomerreces?
De Nevi rapporteert in de Purchase Managers Index van juni een afnemende groei in nieuwe orders en productie. Binnen de logistieke sector bestaat onzekerheid over verkoopvolumes bij met name de food- en agrarische bedrijven. Ook het aantal gepubliceerde vacatures voor Supply Chain professionals is in mei en juni afgezwakt na een sterke stijging in april. "Ondanks de spannende ontwikkelingen op productie- en exportvlak is er voldoende spanning op de arbeidsmarkt voor Supply Chain professionals om hun carrière-ontwikkeling vorm te geven; van een vroegtijdig zomerreces is dus geen sprake," aldus Van der Kooi.

Klik hier voor de infographic.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 HR-professional verrast door krapte op arbeidsmarkt
 Bouw en civiele sector groeien fors
 Sterke groei in vraag naar inkopers
 Aantal . NET vacatures gestegen met tien procent
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10