zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

KPN dichtbij verkoop GSM-masten

15 oktober 2001 - KPN komt steeds dichter bij een verkoop van haar 2200 zendmasten in de Benelux en Duitsland. Nadat eerder bekend werd dat de jointventure Crown Castle Benelux, waarin het Nederlandse Landis is vertegenwoordigd een bod had gedaan op de 2300 zendmasten van KPN Telecom, komen nu ook uit Duitsland berichten dat een verkoop aanstaande is.

KPN Telecom heeft ongeveer 2200 zendmasten in eigendom. Daarnaast is het ook actief met zenders in masten die niet van haar zijn. In de KPN masten zitten vaak ook antennes van concurrenten als Libertel, Telfort, Dutchtone en Ben.



De Duitse krant Die Welt meldt dat KPN bezig zou zijn met een 'geheime veiling' van haar mobiele zendmasten in Duitsland. Het zou in totaal gaan om 2300 zenders voor mobiele telefonie, 1100 daarvan zijn van de Duitse mobiele operator E-Plus en 1200 masten in de Benelux.

Mocht het tot een veiling komen dan zouden de masten '1,3 miljard gulden opbrengen'. Er zou dan sprake zijn van een outsourcing-concept waarbij de masten en sites in handen komen van een onafhankelijke partij, terwijl het technische netwerk in handen blijft van KPN.

KPN zegt van niets te weten. Volgens haar is er op het moment geen sprake van een veiling. Over eerdere berichten dat Crown Castle Benelux een bod heeft gedaan wil KPN 'geen enkel commentaar' geven. Wel bevestigt het bedrijf dat de (fysieke) GSM-masten niet tot de kernactiviteiten van KPN worden gerekend.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10