zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Warmte grootste zomerirritatie

6 juli 2016 - De warmte is de meest genoemde zomerse irritatie in een onderzoek van Manutan. En terecht, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat werken in (te) warme omstandigheden de productiviteit vermindert en het aantal fouten vergroot.

Uit eerder onderzoek van Manutan bleek al dat bijna een kwart van de Nederlanders zich stoort aan een verkeerd afgestelde airco: te warm, te koud, te hard of te zacht. Vooral mensen op kantoor storen zich daaraan. In alle tijden van het jaar, maar zeker in de zomer, doen werkgevers er dan ook goed aan hier extra aandacht aan te besteden.



Zomerse kleding
Want voor je het weet komt zomerse irritatie nummer twee om de hoek kijken: té zomerse kleding van collega's, ook veel genoemd in het onderzoek door Manutan. Hoewel iedereen weet dat je er echt mee moet oppassen, loopt er iedere zomer wel iemand ongepast rond. Korte broeken, teenslippers, hemdjes met spaghettibandjes, collega's zien het liever niet van elkaar. Ook in bedrijven waar de dresscode helemaal niet zo strikt is, bestaat er irritatie over ongepaste kleding.

Productiviteit met twee procent omlaag
De juiste temperatuur op kantoor is belangrijk, niet alleen voor het comfort van de medewerkers, maar, zo blijkt uit onderzoek, ook voor de productiviteit. Als het binnen warmer dan 25 graden Celsius wordt, gaan de prestaties per graad extra met twee procent omlaag. Als de tempera­tuur binnen oploopt tot 30 graden presteren mede­wer­kers dus al tien procent minder!
In het vervolgonderzoek kwamen dezelfde onderzoe­kers erachter dat de ideale werktempe­ratuur op 21,75 graden Celsius ligt. Overigens is de airconditioning loeihard zetten ook geen goed idee, onder de twintig graden Celsius neemt de productiviteit ook weer hard af en worden er meer fouten gemaakt.

Ventilatoren en waterkoelers
Manutan doet dit onderzoek om bedrijven en werknemers te stimuleren de zomerperiode goed te gebruiken. Boris Vildosola Bustos, Marketing Directeur van Manutan, spoort werknemers dan ook aan waar mogelijk te zorgen voor een aangenaam klimaat op de werkvloer. "Als de airconditioning het niet meer kan bolwerken, zijn er altijd nog ventilatoren in allerlei soorten en maten. Waterkoelers op plekken die goed in het zicht staan, moeten ervoor zorgen dat werknemers op tijd extra drinken. En als er echt geen redden meer aan is, voer dan waar mogelijk een tropenrooster in."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Minder fouten op opgeruimde werkvloer
 Nederlander nauwelijks buiten onder werktijd
 Werknemer: zomer is tijd van aanpakken
 'Nederlandse bedrijven hebben last van zomermaanden'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10