zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier principes voor een integere carrière

27 juni 2016 - De Deense filosoof Søren Kierkegaard schreef ‘het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet vooruit geleefd worden’. Iets om over na te denken als manager. Het is immers zo makkelijk om opgeslokt te worden door de lange termijn, in te zetten op wat gaat komen en alles in het werk te stellen om uw eigen positie te versterken.

Zo makkelijk zelfs, dat we vaak vergeten te zien welke impact u heeft op de mensen met wie u samenwerkt en het bedrijf waarvoor u werkt. Dit schrijft James Kerr op Management-Issues.  Kerr: "Ik kan niet voor iedere manager spreken, maar als ik terugkijk op mijn professionele leven wil ik geen spijt hebben over de manier waarop ik de mensen behandelde met en voor wie ik werkte. Daarom heb ik vier principes bedacht om dit te voorkomen en zo integer mogelijk te werken."


 
Vier principes
Goed gedrag verloochent zich niet: hoe goed u ook bent in manipuleren en feiten verdraaien, uiteindelijk wordt uw ware karakter zichtbaar. Is dit eenmaal gebeurd, dan kunt u bijna onmogelijk uw reputatie herstellen.
 
Uw woorden tellen: woorden zijn belangrijke indicatoren van uw karakter. U kunt ze gebruiken om te inspireren en het goede voorbeeld te geven of om te misleiden en feiten om te buigen in uw voordeel. Zorg dat uw woorden precies zeggen wat u bedoelt. Als u de waarheid spreekt, hoeft u daar ook niet omheen te draaien.
 
Uw daden tellen: u kunt zeggen wat u wilt, maar uiteindelijk tellen uw daden. Heeft u iets verkeerd gedaan? Doe er dan alles aan om het recht te zetten. Iedereen maakt fouten, maar een integer persoon zal alles op alles zetten deze goed te maken.
 
Betrouwbaarheid is de basis: betrouwbaarheid is de fundering van integriteit. Doe wat u zegt, maak uw beloftes waar (hoe moeilijk ook).


Bron: Management Issues
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bestuurders gaan subjectief om met integriteit
 Corruptie kost Nederland jaarlijks twaalf miljard euro
 Twintig tips voor kersverse managers
 CEO moet integer zijn
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10