zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minder fouten op opgeruimde werkvloer

20 juni 2016 - De voorjaarsschoonmaak is passé: de zomer is nu de tijd van opruimen. Uit onderzoek van Manutan blijkt dat in de zomer maar liefst 40 procent van de werknemers extra tijd steekt in opruimen. Of het nou op kantoor is, in het klaslokaal of op de bouwplaats: overal steekt opruimen met kop en schouders boven de andere zomerklusjes uit.
 

Opruimen is dan ook hard nodig op de werkvloer. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat bijna een op de vijf Nederlanders zijn werkplek rommelig vindt, een op de drie zegt daarbij dat er nodig opgeruimd moet worden. Het gevolg is dat dertien procent moeite heeft te vinden wat hij nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen en bijna tien procent vaak misgrijpt.


Door op te ruimen voelen werknemers intuïtief aan wat hen helpt het nieuwe seizoen goed te beginnen. Overzicht houden (39 procent) en efficiënter werken (31 procent) zijn de meest genoemde redenen om de bezem eens door de werkplek te halen. En daar hebben de verwoede opruimers helemaal gelijk in, want uit diverse onderzoeken blijkt dat een opgeruimde werkplek leidt tot minder fouten en zorgvuldiger werken.

Minder fouten
Een rommelige werkplek vergroot het aantal fouten, blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Navarra in Spanje. Zelfs als de werknemer buitengewoon precies is. Het onderzoek was met 80 mensen relatief klein, maar de resultaten overduidelijk. De deelnemers moesten een lijst data overtikken, in zowel een nette als een rommelige omgeving. In de rommelige omgeving werden meer fouten gemaakt, door zowel de mensen die uit een andere test als nauwkeurig waren gekomen, als de mensen die in die test als minder nauwkeurig uit de bus kwamen. Omgekeerd bleek het effect ook te werken: in de opgeruimde omgeving presteerden de mensen die niet nauwkeurig waren beter. De hoeveelheid rommel op de werkplek heeft dus een duidelijk effect op de hoeveelheid fouten die worden gemaakt.

Netter is veiliger
Manutan doet dit onderzoek om bedrijven en werknemers te stimuleren de zomerperiode goed te gebruiken. Stephane Arkenbout, Commercieel Directeur van Manutan, ziet het graag, een opgeruimde werkvloer. "Het werkt voor iedereen prettiger en bovendien veiliger. De een heeft meer moeite met opruimen dan de ander, maar we worden allemaal van binnen een beetje blijer van een keurig nette kastenwand met al het gereedschap op z'n plek. In de hectiek van de gewone werkweek komen we er niet altijd aan toe, dus gebruik die zomer nou nuttig en ga aan de slag."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Effectieve planning hangt af van uw persoonlijkheid
 ‘Bedrijfsleven moet meer doen tegen zwerfafval’
 Rommelig bureau werkt beter
 Nieuw jaar, opgeruimd bureau
 
 
reacties
 
De Woningontruimers  |   | 
18-07-2022
 | 
11:21 uur
Opgeruimd staat netjes!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10