zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Best beoordeelde CEO’s van 2016 bekend

8 juni 2016 - Glassdoor heeft de winnaars bekendgemaakt van de jaarlijkse Employees’ Choice Awards die de Best Beoordeelde CEO's van 2016 erkent in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada. Het is voor het eerst dat de Top tien Best Beoordeelde CEO’s bekend wordt gemaakt in Nederland.

In tegenstelling tot andere awards voor werkgevers, zijn de awards van Glassdoor uitsluitend gebaseerd op de inbreng van werknemers. Op Glassdoor kunnen werknemers vrijwillig en anoniem feedback verstrekken door het invullen van een bedrijfsreview met de vraag of ze hun CEO goedkeuren of afkeuren, vragen over hun inzichten in het werk, de werkomgeving en de werkgever.


Dit jaar heeft Glassdoor de Employees’ Choice Awards uitgebreid naar zes landen, waarbij de Best Beoordeelde CEO’s in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland worden onderscheiden. Winnaars worden beoordeeld op basis van hun algehele CEO-goedkeuringspercentage over het afgelopen jaar. Om te streven naar eenvoud worden goedkeuringspercentages afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal, ondanks dat berekeningen gedaan zijn tot op een duizendste voor het bepalen van de positie in de lijst.
 
De top vijf Best Beoordeelde CEO's in 2016 in Nederland:
 
  • Vodafone - Vittorio A. Colao (goedkeuringspercentage van 99 procent)
  • KLM - Pieter J. Th. Elbers (goedkeuringspercentage van 99 procent)
  • KPN - Eelco Blok (goedkeuringspercentage van 96 procent)
  • Post NL - Herna Verhagen (goedkeuringspercentage van 93 procent)
  • TomTom - Harold Goddijn (goedkeuringspercentage van 93 procent)
  •  
    Steun en goedkeuring van het personeel
    "De Employees’ Choice Awards van Glassdoor erkent CEO’s die uitblinken omdat ze de steun en goedkeuring van hun personeel hebben verworven  – geen eenvoudige taak voor een topmanager," aldus Robert Hohman, CEO en medeoprichter van Glassdoor. "Ik ben er trots op dat we deze award uitbreiden naar nieuwe markten omdat uitzonderlijke topmanagers zich overal ter wereld bevinden, ongeacht grenzen. Ik feliciteer alle winnaars met deze fantastische prestatie."
    Hoewel negen van de tien Best Beoordeelde CEO’s Nederlanders zijn en leiding geven aan een Nederlands bedrijf, is de nummer een in de lijst de Italiaan Vittoria A. Colao: CEO bij de Engelse telecomprovider Vodafone. Herna Verhagen van PostNL is de enige vrouwelijke CEO in de lijst en staat op de vierde plaats. Verhagen is al meer dan twintig jaar werkzaam bij het bedrijf en nam vier jaar geleden de CEO-functie op zich.

    Voor- en nadelen 
    Wanneer een werknemer een bedrijfsreview toevoegt op Glassdoor, wordt deze werknemer gevraagd om zijn of haar mening te delen over voordelen om voor deze werkgever te werken (pluspunten) en over eventuele nadelen (minpunten). Ze worden bovendien aangemoedigd om advies te geven aan het management. Werknemers wordt ook gevraagd om zich uit te spreken over hun algehele tevredenheid met hun werkgever en andere aspecten van hun werkplek, zoals onder meer hoger management. Werknemers wordt verder gevraagd om enkele aspecten te beoordelen die betrekking hebben op hun werk, waaronder hun mening over het leiderschap van de CEO. Werknemers kunnen wanneer ze hun CEO beoordelen op Glassdoor, kiezen uit drie opties: goedkeuren, afkeuren of geen mening over de CEO.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Top-10 meest besproken bedrijven en topmannen op internet
 Driekwart Nederlandse bedrijven verhoogt bonus CEO
 Kwart werknemers is trots op zijn CEO
 In twaalf stappen naar een optimale CEO-reputatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10