zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Het nieuwste initiatief in informatiemanagement

23 mei 2016 - "Sluit uw ogen en neem een ​​moment om u dit voor te stellen: 'Nooit meer fileshares'. Wat ziet u? Hoe voelt het? Voor mij is dit allereerst de kern van mijn bestaan als enterprise content management professional," aldus Sjoerd Alkema, Principal Consultant bij Xillio. "Ik kan niet begrijpen dat nog steeds zo'n grote hoeveelheid file shares aanwezig is bij organisaties."

Alkema: "Ik heb een wereld zonder fileshares voor ogen, maar dan wel met de juiste tools voor collaboratie, het delen van content, beheer en archivering. Deze tools zijn er al geruime tijd en hebben hun bestaan bewezen. Mensen zijn gewoontedieren. Het bewijs daarvan is dat veel organisaties een groot, zo niet het grootste, deel van hun content hebben opgeslagen op de aloude fileshares. De manier waarop mensen werken met fileshare is sinds de introductie ervan niet gewijzigd. Echter, alles wat wordt opgeslagen op fileshares is wel gewijzigd. De verscheidenheid, het volume en de snelheid van de content heeft in het laatste decennium een grote sprong voorwaarts gemaakt. Maar in veel organisaties worden deze nieuwe bestandstypes nog altijd opgeslagen op de fileshare."



Beheersbare situatie
Alkema: "Natuurlijk probeert iedere gebruiker een enigszins beheersbare situatie voor zichzelf te creëren, bijvoorbeeld door het toevoegen van metadata aan een mappenstructuur van meer dan twintig niveaus diep, het definiëren van naamgevingsconventie voor bestanden, het toevoegen van versienummers in titels, enz. Ondanks onze goede wil, maken wij er als gebruiker alsnog een puinhoop van. We creëren steeds weer dubbele content. We schenden wet- en regelgeving, omdat we gevoelige content opslaan. En daarom is het tijd voor een verandering en tijd om het volgende initiatief hier en nu te starten: ‘Nooit meer fileshares!’
Iedere content- en informatiemanagement professional en content manager krijgt een warm gevoel bij deze gedachte. Zij zullen erkennen dat het gebruik van fileshares een goede informatiestrategie ondermijnt en daarom is een wereld zonder fileshares een must. Een wereld waarin content goed wordt beheerd. En een wereld waarin gebruikers daadwerkelijk de voordelen ondervinden van de content management systemen, zoals goede vindbaarheid en productiviteit."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Digitalisering vraagt meer vaardigheden, professionaliteit en soft skills
 Informatiemanagers moeten ´anders werken én anders denken´
 Informatiemanager dreigt buiten de boot te vallen
 Informatiemanager moet leren schieten op een bewegend doel
 Informatiemanager ontbreekt het aan advieskracht
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10