zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Veel ruimte voor verbetering in landelijk cloud computing-beleid

3 mei 2016 - Over de gehele wereld blijven nationale overheden grote vooruitgang boeken op het gebied van wet- en regelgeving voor cloud computing. Desondanks zijn er belangrijke uitzonderingen die een bedreiging vormen voor de economische groei in deze markten. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek van BSA | The Software Alliance.

Cloud computing geeft iedereen – van consument tot en met start-up, klein bedrijf of overheid – op een kosteneffectieve manier snel en efficiënt toegang tot technologie. Dit biedt mogelijkheden op het gebied van connectiviteit, productiviteit en concurrerend vermogen, zeker ook bij internationale handelsposities. In de 2016 BSA Global Cloud Computing Scorecard is weergegeven in hoeverre 24 landen – die samen goed zijn voor tachtig procent van de IT-markten in de wereld – klaar zijn voor cloud computing.


Elk land is beoordeeld op zeven essentiële beleidsgebieden: het garanderen en het bevorderen van privacy, bevechten van cybercrime, beschermen van intellectueel eigendom, stimuleren van standaardisatie, stimuleren van vrije handel en het voorzien in de benodigde infrastructuur.
 
Meest opvallende uitkomsten
De resultaten laten zien dat bijna elk land sinds de vorige uitgave van de BSA Scorecard in 2013 gezonde vooruitgang heeft geboekt. Zuid-Afrika en Canada lieten in de algehele ranking de meeste vooruitgang zien – deze landen klommen respectievelijk zes en vijf plaatsen. Opvallend is dat drie van de landen die onderaan staan in de ranking – Thailand, Brazilië en Vietnam –, aanzienlijke en consistente vooruitgang blijven boeken en het gat ten opzichte van gemiddeld scorende landen steeds verder dichten.
 
Negatieve trends
Er kwamen ook negatieve trends naar voren. Maar weinig landen bevorderen beleid op het gebied van vrije handel of de standaardisatie van cloud computing-beleid. Met name Rusland en China kwamen met nieuwe policy’s die cloud computing belemmeren door cloud computing-dienstverleners te beperken in hun mogelijkheden om data op de juiste manier internationaal te delen.
 
Gunstige regelgeving
Victoria Espinel, President en CEO van BSA | The Software Alliance: "De Scorecard 2016 toont aan dat landen cloud computing en de talloze economische voordelen van harte verwelkomen. Veel landen creëren dan ook een gunstig regelgevingsklimaat. Helaas laat de Scorecard ook zien dat sommige landen cloud computing steeds meer behandelen als de nieuwste grens van het stelsel van beschermende rechten. Het rapport is voor alle overheden een wake-upcall om samen te werken en zo over de gehele wereld de vruchten van de cloud te plukken."

De volledige ranking met alle 24 landen en gedetailleerde informatie is hier te vinden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Integratie met huidige omgeving is grootste uitdaging bij overstap naar cloud-diensten
 Behoefte aan meer vertrouwen in de beveiliging van de cloud
 Hybride cloud laat organisaties hun eigen data vercommercialiseren
 Tips om te voldoen aan de wet met uw cloudsystemen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10